Partizan oscilirao, ali ubedljivo pobedio Vojvodinu u Novom Sadu!

Crno-beli ostvarili i petu pobedu u KLS pošto su u ubedljivo slavili na gostovanju u Novom Sadu

  • 5

Samo dva dana nakon meča protiv Metalca, Partizan je zabeležio još jednu pobedu. Crno-beli su ubedljivo slavili na gostovanju u Novom Sadu protiv Vojvodine sa 79:61 u okviru 5. kola Košarkaške lige Srbije.

Izabranici Duška Vujoševića od starta su nametnuli svoj ritam utakmice i čvrstom odbranom stavili su domaćoj ekipi do znanja da u meču protiv šampiona Srbije nemaju šta da traže. Furiozni početak Partizana krunisan je ubedljivim vođstvom od 19:2 u prvoj četvrtini. Krajem četvrtine došlo je do blagog pada i opuštanja, te su ''lale'' uspele da smanje razliku na 27:14 do kraja prve deonice.

Partizan je u drugoj četvrtini pravio previše grešaka, imali su mnogo izgubljenih lopti, ali su zahvaljujući dobrom procentu šuta uspeli da održe razliku. Ipak, nekoliko promašenih zicera i slobodnih bacanja odrazilo se na rezultat, pa je Vojvodina na poluvremenu imala došla do minus 8, rezultat je bio 45:37.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

To kao da je ulilo dodatno samopouzdanje igračima Vojvodine, koji su nastavili sa odličnom igrom i u drugom poluvremenu. Predvodio ih je raspoloženi Jovan Novak, posle čega je se Vojvodina ozbiljno približila i smanjila razliku na svega tri poena. To je bio znak da se u taboru crno-belih upali alarmna lampica i da igrači maksimalno ozbiljno shvate nastavak meča. Ubrzo je i usledio odgovor Partizana. Preko Nikole Milutinova i Milana Mačvana su crno-beli došli do veolikog broja ofanzivnih skokova, što im je omogućilo i više napada u kojima su postizali poene i ponovo vratili dvocifrenu razliku.

Od tog momenta rezultat više nije dolazio u pitanje, i do samog kraja meča je jedino bilo neizvesno kojom će razlikom crno-beli doći i do petog trijumfa u domaćem takmičenju. Razigrali su se Milosavljević i Tepić, koji su uz pomoć centarske Partizanu doneli dvadeset razlike, koju su održali do samog kraja meča bez ikakvog problema.

U taboru crno-belih najefikasniji je bio kapiten Dragan Milosavljević sa 15 poena, 12 je postigao Milutinov, 11 Andrić, a 10 Mačvan.  U domaćoj ekipi su dvocifreni učinak imali Popović sa 11, i Radonjić koji je postigao 10 poena.

Partizan u narednom kolu u četvrtak dočekuje Tamiš u Pioniru, a zatim u subotu sledi večiti derbi između do sada jedine dve neporažene ekipe u KLS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA