SRBIJA TRAŽI ŠAMPIONE IZ VRTIĆA: Prvi javni čas fizičkog vaspitanja za predškolce! (FOTO)

Ideja je da se deci obezbedi besplatno bavljenje sportom, ali i da se smanji gojaznost, ravni tabani i kriva kičma kod najmlađih. Srbija želi da jedno od svojih najvećih blaga - sportske šampione traži već u vrtićima i da naslednike Novaka Đokovića, Ivane Španović, Ivana Miljkovića i ostalih vhunskih sportista pronalazi još u predškolskom uzrastu

  • 2

Akcija pod imenom "Stvaranje zdravih ličnosti i budućih sportista" kao deo programa "Fizičko vežbanje u predškolskim ustanovama" koju je pokrenulo Sportsko udruženje za razvoj predškolskog sporta širi se Beogradom. Na ovaj način Srbija želi da jedno od svojih najvećih blaga - sportske šampione traži već u vrtićima i da naslednike Novaka Đokovića, Ivane Španović, Ivana Miljkovića i ostalih vhunskih sportista pronalazi još u predškolskom uzrastu.

Prvi Javni čas fizičkog vaspitanja održan je u vrtiću "Lipa" na Dorćolu gde su instruktori sa "Fakulteta za sport Union-Nikola Tesla" učili klince osnovama fizičkog vežbanja i zajedno sa njima trenirali.

- Osnovni cilj je implementacija sporta u predškolske ustanove. Želimo što veći broj da edukujemo kroz sport i smanjimo pojavu gojaznosti, ravnih tabana i krive kičme kod dece ovog uzrasta.

- Imperativ je zdravlje dece koja uz to možda jednog danaa postanu vrhunski sportisti. Vrhunski sportisti se formira od najranijeg detinjstva, najbolji primer za to je Novak Đoković - rekao je Veljko Stojiljković, gensek sportskog udruženja za razvoj predškolskog sporta.

Foto: Promo Foto: Promo

Akciju koja ima za cilj pre svega čuvanje zdravlja dece fizičkim aktivnostima i stvaranje budućih sportskih asova podržali su gradski sekretarijat za sport, gradski sekretarijat za obrazovanje i član gradskog veća Dragomir Petronijević.

- Trenutno akciju sprovodimo u tri vrtića. Plan nam je da u naredna dva meseca deca imaju dva puta nedeljno čas fizičkog vaspitanja. Od septembra želimo da se proširimo na čitav grad, a ko zna možda jednog dana i na čitavu državu. Želimo da deci obezbedimo besplatno bavljenje sportom - poruka je predsednika udruženja Gorana Grujevića.

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    12. maj 2015 | 12:06

    Napokon neko da se pozabavi razvojem naše dece. Svaka čast za ovu ideju i svaka čast onima koji je sprovode jer je to od interesa dece i nas roditelja te dece. Nadam se da cete uskoro doci i u vrtic buba mara da radite sa mojom ćerkom.

  • Aleksandar Đorđević Saša

    21. avgust 2015 | 07:21

    Svašta. Ja sam vaspitač sa dugogodišnjim iskustvom u jednom vrtiću u Srbiji i fizičko vaspitanje je deo našeg obaveznog i svakodnevnog rada sa decom u vrtiću. I mi to i radimo. I to stalno i kvalitetno. I moje koleginice i ja. I u vrtiću u kome ja radim i u drugim vrtićima u kojima rade moje koleginjice. Nego biće da je sve daleko providnije sada se neko setimo da iskoristi aktuelnu situaciju na temu sporta i sportista u Srbiji i njihovih uspeha.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA