RISTIĆ NEĆE DA IGRA ZA REPREZENTACIJU: Važnija mi je Zvezda od Srbije!

Talentovani biser srpskog fudbala u ovom trenutku smatra da mu je važnije da bude spreman za start naredne sezone, nego da se pojavi na smotri najvećih bisera svetskog fudbala

  • 26

Odbijanje da se igra za nacionalni tim nije bilo kakva novost u srpskom sportu, ali je do sada bilo uglavnom prisutno u nekim drugim sportovima, a manje fudbalu. Međutim, čini se i da tu ta pojava uzima sve više maha, a što je još gore sada i klinci koji su tek na početku karijera smatraju da im je bitnije da nastupaju u timovima nego u klubu.

Jedan od njih je ičigleno i ekstra talentovani vezista Crvene zvezde Mihailo Ristić oko čijeg igranja u omladinskoj reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu se podiglo dosta prašine, kao i oko njegovog saigrača Luke Jovića.

U trenucima kada selektor igrača do 20 godina Veljko Paunović sprema spisak putnika za Novi Zeland, posle meča sa Čukaričkim stigla je informacija da je napadač kluba sa Marakane povredio koleno i da je za njega sezona završena, ali ono što je najviše iznenadilo jeste saopštenje kluba da će Mihailo Ristić u ovom trenutku otići na operaciju krajnika.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

Svi su odmah postavili pitanje, otkud to baš sada da uradi takav zahvat, koji ruku na srce i ne zvuči hitno,  u trenutku kada bi trebalo da bude jedna od uzdanica "Orlića" i to na takmičenju gde će se naći svi svetski fudbalski biseri, ali na odgovor nismo čekali dugo, a dao ga je mladi fudbaler.

- Imam upalu krajnika i cilj mi je da budem spreman za start naredne sezone i početak kvalifiacija za evropska takmičenja. Lekari su mi preporučili što pre da to operišem, jer je zahvat neminovan i propustiću ovo veliko takmičenje. Pauza između dve sezone je kratka, a meni su bitnije utakmice za Crvenu zvezdu - rekao je Ristić za "Sport".

Razumljivo je, sa jedne strane, što Ristić želi da u što boljoj formi i potpuno zdrav dočeka start sledeće sezone i pruža još bolje partije u svom klubu, ali isto tako je igranje u nacionalnom timu čast i obaveza, a takođe i prilika da vas snime mnogobrojni skauti stranih klubova koji će sigurno biti na Svetskom prvenstvu na dalekom Novom Zelandu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    13. maj 2015 | 10:37

    Ristiću Zvezdaš sam ali ovo nisi smeo da uradiš

  • ДУШАН КРАИШНИК Б.Л

    13. maj 2015 | 09:34

    Nebi ti meni nikad vise ni zaigrao , sram da te i stid bude balavac jedan treba da budeš ponosan da igraš za reprezentaciju!!!!!!!

  • grobar do koske

    13. maj 2015 | 10:21

    ..Isto kao i cokiju, vazniji mu FMP od KiM.. .!. XXAAXXAA .!.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA