Protivnici ih bojkotuju, ne dolaze na utakmice, a oni redovno dobijaju tri boda za "zelenim stolom"!

Ovo je sigurno najnesportskiji prelazak u viši rang takmičenja koji ste ikada videli, ali propisi su propisi

  • 1

BV Altenesen grb

Koliko god mislili da je fudbal fer igra, on to definitvno nije uvek. Ovo je najbolji primer za to koliko propisi u fudbalskoj igri mogu da budu nefer i izazovu gnev među običnim navijačima i ljubiteljima fudbala.

Nemački niželigaš BV Altenesen II ima 20 pobeda iz 22 utakmice odigrane u prvenstvu, a do većine njih nije došao na terenu, već za "zelenim stolom" i ubedljivo je prvi na tabeli i smeši mu se prelazak u viši rang takmičenja.

Razlog za ovakvu pa skoro perfektnu sezonu ekipe iz lokalne lige grada Esena leži u tome što ostalih 14 timova u ligi bojkotuje mečeve protiv njih i uopšte se ne pojavljuju na zakazanim duelima.

Razlog za njihov bojkot krije se u tome što oni jednostavno ne žele da igraju protiv kluba koji i na terenu i van njega pribegava nasilju, maltretiranju i pretnjama drugim akterima meča od protivničkih igrača do sudija. Kap koja je prelila čašu bila je kada je njihov igrač prebio delioca na sred utakmice.

Ostali klubovi su nakon toga rešili da bojkotuju, a za sve to vreme Altenesen skuplja trijumfe i bodove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA