Ana odbranila 7 meč lopti, ali nije mogla i osmu protiv 78. igračice sveta!

U vrlo napornom i dramatičnom meču Srpkinja je poražena od nadolazeće mlade nade svetskog tenisa

  • 1

Novo razočarenje za Anu Ivanović i njene fanove! Srpska teniserka je poražena u drugom kolu turnira u Rimu od nadolazeće nade svetskog tenisa Darije Gavrilove 7:5, 6:7, 6:7.

Mlada Ruskinja je uzela i drugi veliki skalp u poslednjih dva meseca i savladala još jednu igračicu iz Top 10. Pre nešto više od mesec dana napravila je iznenađenje kada je dobila Mariju Šarapovu, a sada je šokirala i Srpkinju na "Foro Italiku". Koliko je talentovana govori i to da je od marta do sada napredovala za 300 mesta na WTA listi.

Od samog starta meča bilo je jasno da je Ivanovićeva naišla na jednu od najtalentovanijih teniserki mlađe garde koja nije ustuknula pred mnogo poznatijom i uspešnijom protivnicom.

Foto:Tanjug/AP Foto:Tanjug/AP

Tokom prvog seta je srpska igračica je odbranila 10 brejk lopti, dve nije uspela, ali je na drugoj strani uspela da tri puta oduzme servis protivnici i domogne se teškom mukom vođstva u setovima. Drugi je potpuno išao na ruku 21- godišnje Ruskinje koja je domah povela sa 2:0 u gemovima i imala još jedan brejk prednosti, ali je Ana uzvratila i domogla se taj brejka u kome je ipak slavila Gavrilova.

Još veća borba vođena je u odlučujućem trećem setu koji je na kraju odlučen u neizvesnoj i dramatičnoj završnici. Ruskinja je imala 6:5 i 40:0 na servis Srpkinje, odnosno tri meč lopte uzastopne i sve ih je odbranila Ivanovićeva i izborila novi taj brejk.

Foto:Tanjug/AP Foto:Tanjug/AP

Tamo je viđen još veći triler od koga su publiku podilazili žmarci na tribinama. Došla je Ruskinja do nove tri meč lopte na 6:3, ali tu nije bio kraj meču, jer je usledio Anin odgovor i došla je do izjednačenja, odbranila i sedmu meč loptu, ali više od toga nije mogla. Gavrilova je konačno uspela da iskoristi osmu meč loptu u meču i dođe do pobede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA