Bojana sa pet uzastopnih gemova srušila Amerikanku: Sledeća je Šarapova!

Srpska teniserka bila na pragu poraza od 20-godišnje Medison Kiz, ali je uzvrtaila na sjajan način i zakazala duel sa slavnom Ruskinjom

  • 0

Za razliku od Ane Ivanović, Bojana Jovanovski preskočila je drugu prepreku na Mastersu u Rimu. Treća najbolje rangirana srpska teniserka savladala je Amerikanku Medison Kiz u tri seta, rezultatom 6:4, 1:6 i 6:3,  a u narednoj rundi čeka je jedan od najvećih izazova u dosadašnjoj karijeri - Marija Šarapova!

Srpkinja je protiv petostruke Grend slem šampionke igrala već jednom, pre četiri godine na turniru u Kanadi, i tada je, očekivano, pretrpela poraz.

Ana odbranila 7 meč lopti, ali nije mogla i osmu protiv 78. igračice sveta!

Bojana je do trijumfa protiv talentovane 20-godišnje Amerikanke, inače 17. igračice na svetu, stigla zahvaljujući furioznoj seriji u setu odluke, u kome je vezala čak pet gemova, posle vođstva Kiz od 3:1!

Do tog trenutka delovalo je da naša teniserka neće imati snage da se odupre naletu rivalke, koja je na prelazu iz drugog u treći set osvojila sedam uzastopnih gemova - pet u drugom (na 1:1) i dva u povoju odlučujućeg perioda meča. Igrala je naša predstavnica u tom periodu kao u transu, nizala poene, dva puta oduzela servis Amerikanki i došla do vrlo vrednog rezultata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA