Da li je ovo interes srpske košarke? Zvezda-Partizan u vreme finala Evrolige!

Neverovatno je da se na RTS-u prenosi Večiti derbi u isto vreme kad se igra finale Evrolige u kojem mogu da zaigraju srpski reprezentativci Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i Miloš Teodosić

  • 11

Stalno se busamo u grudi kako je Srbija "zemlja košarke", kako smo rođeni za ovaj sport, a konstantno radimo stvari koje urušavaju srpsku košarku!

Istina, košarkaška reprezentacija Srbije uživa veliku popularnost posle srebra na Mundobasketu, ali naša košarkaška liga je smehotres.

Poslednja u nizu neverovatnih ideja je ona da se večiti košarkaši derbi između Crvene zvezde i Partizana koji će prenositi RTS igra u nedelju od 21 sat, baš u vreme finala Evrolige!! (počinje u 20h).

Znači, srpski klinci koji vole košarku i koji treniraju košarku i verovatno navijaju za Zvezdu i Partizan, moraće da biraju.

Da li će gledati voljeni klub ili da zvezde srpske košarke Miloša Teodosića, Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu i trenera Željka Obradovića.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Klinci koji vole basket treba da biraju između Luke Mitrovića, Nikole Kalinića, Bobija Marjanovića i Dragana Milosavljevića, Nikolu Milutinova, Sašu Pavlovića, s jedne, odnosno krema evropske košarke, s druge strane, kako bi i oni dobili motiv da treniraju još više i bolje.

Sigurno bi želeli da vide i jedne i druge, ali kako?

Printskrin: Telegraf.rs TV Printskrin: Telegraf.rs TV

Očigledno je da Javni servis ne zanima to, iako bi kao državna kompanija morali da budu odgovorni i da razmišljaju o takvim stvarima, a ne da se utrkuju za rejting s privatnim sportskim kanalima ( Sport klub prenosi Evroligu).

Direktor KLS Lige Leon Deleon objašnjava u čemu je problem.

- RTS diktira dan i vreme početka utakmice koju prenosi. Subota nije dolazila u pitanje. Programska šema je podređena Večitom derbiju i urednik sportskog programa je pokušao sve da učini da gledaoci ne bi bili oštećeni. Razmišljalo se i o terminu od 17 sati, ali je tad finale Mastersa u Rimu, pa je i to otpalo kao mogućnost - kaže Deleon.

Foto: Profimedia/Seskimphoto Foto: Profimedia/Seskimphoto

Sve je jasno. Važno je da se i dalje busamo u grudi kako smo "Zemlja košarke".

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Q

    14. maj 2015 | 21:09

    Kakve veze ima kad je finale evrolige? Ko sta voli to ce da gleda

  • Delija do groba

    14. maj 2015 | 21:03

    Finale ce da igra Real-Olimpijakos u kojim nema Srba tako da gledamo derbi :D

  • Goran

    14. maj 2015 | 22:05

    Meni nece biti tesko da izaberem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA