Gde su igrači s kojima je Sale Ilić osvojio prvu od 10 titula u Partizanu? Jedan i dalje igra!

18 godina je prošlo kao tren, ali, znate li gde su svi oni s kojima je Partizanov kapiten prvi put podigao pehar

  • 18

Navijači Partizana iz godine u godinu pomeraju granicu obožavanja prema Saši Iliću.

Legendarni kapiten crno-belih je još jednim ostvarenjem zasvredeo divljenje među pristalicama kluba iz Humske, pošto je u dresu sa voljenom kombinacijom boja, osvojio 10. titulu prvaka države!

Ilić je osvajao dve titule Savezne Republike Jugoslavije, potom i Srbije i Crne Gore, a pet trofeja podigao je i u prvenstvu Srbije!

Saša Ilić obradovao Grobare: Idem i na 11. titulu sa Partizanom!

Ono što više od toga može da raduje Grobare je da će Ilića imati priliku da gledaju i naredne sezone, kada će napasti novi trofej u domaćim okvirima.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Čovek čije se ime izgovara sa poštovanjem i na drugoj strani Topčiderskog brda, još kao 20 - godišnjak bio je deo ekipe koja je osvojila prvo mesto u prvenstvu, u sezoni 1996/1997. godine.

Džabe ulaz, koncert: Saša Ilić zove na proslavu titule! (VIDEO)

Bila je to prva titula u karijeri kapitena i verovatno niko tada, pa ni sam Ilić, nije mogao ni da zamisli da će u nastavku karijere toliko puta biti deo crno-belih šampionskih proslava u proteklih deceniju i po.

Prvi trofej, kažu mnogi koji ga osvoje da je i najslađi i najduže se pamti, sa Ilićem su tada osvojili: Igor Taševski, Mladen Krstajić, Ivica Kralj, Đorđe Svetličić, Ivan Tomić, Predrag Pažin, Siniša Mulina, Zoltan Sabo, Dražen Bolić, Nikola Damjanac, Goran Obradović, Ivica Francisković, Darko Tešović, Dragan Stojisavljević, Goran Ćirić, Damir Čakar, Goce Hristov, Dejan Vukićević, Nenad Đukanović, Ljubomir Ranković, Viktor Trenevski.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Saša Ilić otkrio od od kog legendarnog fudbalera je skidao finte (VIDEO)

Trener je bio Ljubiša Tumbaković.

I dok Sale još "žari i pali" zelenim tepihom, svi ili skoro svi njegovi saigrači iz te generacije - njegove prve šampionske, odavno su okačili kopačke o klin.

Mnogi su i dalje usko vezani za rad u fudbalu, poput Rankovića (bio u stručnom tabu Partizana, sada je sa Rašovićem u Belorusiji), Zoltan Sabo je asistent trenera u Vojvodini, Mladen Krstajić je predsednik Radnika iz Bijeljine,  Nikola Damjanac je dugi niz godina uspešan u menadžerskom poslu, Ivan Tomić kao selektor predvodi srpsku reprezentaciju do 19 godina, Ivica Kralj je predsednik UO šabačke Mačve, Dejan Vukćević je takođe u trenerskim vodama, Goce Hristov je trener skopskog Metalurga, Goran Ćirić se bavi ugostiteljstvom, Predrag Pažin je trener u Bugarskoj...

Saša Ilić produžio ugovor sa Partizanom!

Jedini igrač koji je, uz Ilića, i dalje aktivan iz te generacije je Goran Obradović (39), koji brani boje kazahstanskog Spartak Semeja.

(M. B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knjaz milos

    14. maj 2015 | 23:14

    partizan je tada imao ekipu.... dobra stara vremena..... tada nije bilo ramadanija, stojića.....toleta..... itd....

  • Danny

    14. maj 2015 | 23:28

    Koga bre briga Za partizan?!

  • Rasinac

    15. maj 2015 | 00:54

    5000 година овај може да игра и никада да научи неће!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA