Šarapova zaustavila Bojanu!

Srpska teniserka pružila dobru igru protiv favorizovane Ruskinje

  • 0

Srpska teniserka Bojana Jovanovski završila je učešće na Mastersu u Rimu, jer je, posle dve pobede,  u trećem kolu naišla na objektivno jaču od sebe - Mariju Šarapovu.

Ruskinja je u dva seta savladala našu igračicu (6:3, 6:3), za sat i po vremena, i plasirala se u četvrtfinale turnira koji je osvajala dva puta, 2011. i 2012. godine.

Bojana je, utisak je, pružila snažan otpor renomiranoj protivnici i petostrukoj grend slem šampionki, ali je u svim prelomnim trenucima lepa Ruskinja potvrdila zbog čega je jedna od najbojih igračica koja se pojavila u poslednjoj deceniji.

Obećavajućih 3:1 za Srpkinu u povoju prvog seta bili su, ispostavilo se, i njen krajnji domet u tom delu igre, pošto je Ruskinja posle osvojila pet vezanih gemova.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U drugom setu Jovanovski je igrala još odvažnije i vrlo kvalitetno. Brjkom za 3:3 zapretila je Šarapovoj, ali je odmah u narednom gemu izgubila gem, zatim i naredni, pa je u tom trenutku prestala da postoji neizvesnost u pogledu epiloga tog seta.

Šarapova će se u narednoj rundi sastati protiv bolej iz duela Begu - Azarenka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA