Vaterpolo savez o Rađenu: Moramo da ćutimo!

Dok se istraga ne završi iz kuće vaterpola nećemo dobiti značajniju reakciju

  • 7

Vaterpolo savez Srbije saopštio je da će se oglasiti posle završetka postupka u vezi sa reprezentativcem Nikolom Rađenom, koji je optužen za doping.

- Povodom pisanja pojedinih medija i portala oko Nikole Rađena naš savez smatra da, kao i uvek u ovakvim slučajevima, treba sačekati kraj postupka. Na tako nešto nas obavezuje i poštovanje Zakona o sprečavanju dopinga u sportu i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti - poručili su iz VSS.

RAĐEN: Ne oglašavam se do kraja postupka za doping!

Krovna organizacija srpskog vaterpola citirala je Zakon o sprečavanju dopinga u sportu.

- Antidoping agencija i nadležni nacionalni sportski savez obavezni su da se u slučajevima iz stava 3. ovog člana (obaveštavanje o rezultatima sprovedene doping kontrole i utvrđivanje odgovornosti zbog povrede antidoping pravila) staraju o tome da podaci o ličnosti ne budu dostavljeni neovlašćenom licu, kao i da uskrate dostavljanje tih podataka ukoliko organizacija kojoj se podaci dostavljaju ne garantuje odgovarajuću zaštitu podataka.

Rađen je potvrdio da se nalazi pod optužbama za doping i da će se oglasiti kada postupak bude završen.

- Zaštita podataka o ličnosti i privatnosti u oblasti sprečavanja dopinga u sportu ostvaruje se u skladu sa odredbama ovog zakona i zakona kojim se uređuje zaštita podataka o ličnosti - dodaje se u saopštenju.

Rađen je prema nezvaničnim informacijama nedavno pao na doping testu, i to na kokain, a prema novim antidoping pravilima mogao bi da bude odstranjen iz sporta u trajanju od čak četiri godine.

Foto: Twitter@RadjenNikola Foto: Twitter@RadjenNikola

Srpski vaterpolista od prošle godine brani boje Olimpijakosa iz Atine, a pošto trenutno ima 30 godina eventualna suspenzija, prema novom pravilniku dobio bi četiri godine, mogla bi da označi i kraj njegove karijere.

Ukoliko Rađenov doping prekršaj bude potvrđen i ako bude suspendovan, reprezentacija Srbije nastupiće oslabljena na predstojećim velikim takmičenjima, pre svih prvenstvu sveta od 27. jula do 8. avgusta u Kazanju i Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA