Noć koju će srpski košarkaši želeti što pre da zaborave! I to u dvorani gde su bili vicešampioni sveta!

CSKA i Fenerbahče poraženi u polufinalu Evrolige što znači da u nedelju nećemo imati nijednog košarkaša u borbi za titulu evropskog prvaka

  • 7

U septembru 2014. godine Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović su uzdignutog čela primili srebro u Madridu kao zaslugu za drugo mesto na SP, a osam meseci kasnije pognute glave napustili su tu istu dvoranu u glavnom gradu Španije.

Doduše, i tada su poraženi od SAD u finalu Mundobasketa, ali taj poraz ni izbliza nije boleo kao ovi koje su srpski košarkaši doživeli u polufinalu Evrolige.

Dva puta je Teodosić igrao finale Evrolige i činilo se da će sa CSKA obezbediti i treće. Moskovljani su bili veliki favoriti protiv Olimpijakosa, ali su poraženi zahvaljujući fenomenalnom Vasilisu Spanulisu u njegovom trojkom osam sekundi pre kraja meča.

Srpski plejmejker je igrao nešto više od 23 minuta i ubacio je samo 8 poena. Prve je zabeležio na samom isteku treće deonice, da bi poslednju započeo sa 6 poena. Za tri poena je šutirao 1/5, za dva 1/1, dok je sa linije penala imao 3/3. Zabeležio je 3 skoka i 5 asistencija, uz 6 prodatih lopti.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

NIŠTA OD FINALA ZA BOGDANA I BJELICU! Real razbio Fenerbahče i ide na titulu prvaka Evrope! (FOTO)

Samo par sati kasnije Fenerovi Bjelica i Bogdanović, predvođeni Željkom Obradovićem, su bili na pragu da dožive debakl od Reala. Gubili su sa 27 razlike, ali su spustili na podnošljivih 96:87. Ipak, nedovoljno za finale.

SPANULIS JE MAJSTOR KOŠARKE: Trojkom preko ruke srušio Teodosićev CSKA i odveo Olimpijakos u finale Evrolige (VIDEO)

Bogdanović je meč završio sa 12 poena, za 35 minuta koliko je igrao. Šutirao je 2/5 za tri, 1/3 za dva i 4/4 za jedan poen. Imao je 4 asistencije, 3 skoka i dve prodate lopte.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bjelica je sredinom poslednje deonice dobio sramnu tehničku grešku i meč je završio pre vremena. U tom momentu je nosio igru Fenera koji je došao na 14 poena minusa.

Zbog ovoga je izbio sukob na meču Real - Fenerbahče (VIDEO)

Zabeležio je 11 poena za 21 minut. Za tri je šutirao 1/2, za dva 1/4 i za jedan 6/8. Imao je 5 skokova, dve asistencije i 4 izgubljene lopte.

Finale između Olimpijakosa i Reala na programu je u nedelju od 20.00 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravi Gogi

    16. maj 2015 | 05:48

    itudis je kriv za los rezultat! umesto da fauliraju spanulisa da ide na slobodno bacanje tako da cska ima zadnju loptu i dosta vreme da satave dobar napad!

  • cartmen

    16. maj 2015 | 01:37

    Koga briga za turke,olympiakos!!!!

  • a kad treba zakazes pun sebe

    16. maj 2015 | 06:31

    vazno da znas da nam stranci netrebaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA