Partizan pravi žurku u Humskoj, Zvezda traži iskupljenje, Čuka i Voša u derbiju kola!

Crno-beli protiv Novog Pazara će više slaviti titulu nego igrati takmičarski * Crveno-beli posle dva uzastopna poraza od kojih posebno peče onaj od fenjeraša moraju da pobede "romantičare" * Prštaće na Brdu gde gostuju "lale" iz Novog Sada

  • 2

Nije još mnogo ostalo da završetka šampionata Srbije! Pred nama je pretposlednje kolo Superlige koje bi moglo da da određene odgovore pre svega kada je u pitanju borba za opstanak.

Partizan je u sredu protiv Napretka u Kruševcu i matematički obezbedio titulu prvaka, 26 u klupskoj istoriji, a sada potpuno rasterećen dočekuje Novi Pazar na svom terenu i atmosfera će pre biti slavljenička nego takmičarska, jer svi čekaju dodelu pehara i nema sumnje da će u Humskoj danas biti velika žurka.

Foto: Miroslav Todorović Foto: Miroslav Todorović

Sa druge strane mučna je atmosfera u redovima njihovog večitog rivala Crvene zvezde. Dva uzstopna poraza dovela su ih u poziciju da moraju da strepe za drugo mesto na tabeli, ali ono što je najveći problem Nenada Lalatovića jeste da je poraz od fenjeraša Radničkog iz Kragujevca u prethodnom kolu izazvao tektonske poremećaje u čitavom klubu i da se puca po svim šavovima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zato je pitanje kako će njegovi izabranici uspeti da odgovore protiv OFK Beograda, ali ipak trebalo bi očekivati da pokažu mentalni sklop od koga su sazdani i da nose Zvezdin dres zasluženo.

Najveći derbi kola igra se na Banovom brdu, gde zahuktali Čukarički koji je zna za poraz u poslednje vreme dočekuje isto tako probuđenu Vojvodinu. "Brđani" udaraju na drugu poziciju na tabeli, dok "lale" žele da zacementiraju četvrto mesto koje bi moglo i da ih odvede do Evrope ukoliko njihov današnji protivnik bude uspešan u Kupu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kada je u pitanju borba za opstanak, tu je nešto komplikovanija situacija. Kragujevčani su otpisani odavno, grčevito se za sada bore Donji Srem, Spartak iz Subotice i Napredak. U nešto boljoj poziciji su Voždovac i Jagodina, ali i oni će morati da jure bodove kako i mirno dočekali poslednje kolo.

JSL, 29.kolo:

Subota

Mladost Lučani - Radnički Niš 17.00

OFK Beograd - Crvena zvezda 17.00

Radnički Kragujevac - Jagodina 17.00

Čukarički - Vojvodina 17.00

Rad - Spartak Subotica 17.00

Donji Srem - Napredak 17.00

Partizan - Novi Pazar 17.00

Voždovac - Borac 17.00

Tabela: Partizan 69, Crvena zvezda 58, Čukarički 57, Vojvodina 46, Novi Pazar 43, Rad 40, OFK Beograd 39, Mladost 37, Radnički Niš 36, Borac 32, Jagodina 31, Voždovac 30, Napredak 28, Spartak 28, Donji Srem 26, Radnički Kragujevac 16.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola delije

    16. maj 2015 | 12:54

    iako zasluzili su grobari...

  • Duško Maz...

    16. maj 2015 | 10:50

    Džajić ,Terzic,Vuckovic,Vesic,Kokeza,Gaga,ako sam zaboravio nekog velikog zvezdasa sto je uništio klub ja mu se izvinjavam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA