NOVAK U FINALU: Đoković probio "španski zid" i boriće se za četvrti pehar u Rimu!

Najbolji reket sveta igra polufinale Mastersa u Rimu protiv Davida Ferera

  • 1

Novak Đoković je u finalu Mastersa u Rimu! On je uspeo da u polufinalu posle velike i žestoke borbe savlada Davida Ferera 6:4, 6:4 i tako će se u nedelju boriti za svoj četvrti pehar u italijanskoj prestonici.

Prava borba gladijatora viđena je na centralnom terenu kompleksa "Foro italiko" u kojoj je na kraju posle sat i 35 minuta žestokog tenisa kao pobednik izašao najbolji reket sveta.

Ovo će mu biti šesto finale u karijeri u Rimu, gde će mu protivnik biti bolji iz duela dvojice Švajcaraca, Rodžer Federer - Sten Vavrinka.

PRVI SET

Dosta agresivno ušao je srpski teniser u duel, pokušavajući oštrim udarcima da što više natera Španca na kretanje, ali mu to nije odmah krenulo kako treba. Svih šest prvih poena u meču je on završio udarcima, ali je samo jedan bio viner. Ipak ubrzo se stabilizovao i već u trećem gemu došao do brejka.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

To je bilo dovoljno da stekne dodatno samopouzdanje i nastavi sa sigurnim servisima. Solidno ga je služio prvi servis, a još bolje drugi za koji Španac nije imao rešenja sve do poslednjeg gema u setu kada je i uspeo da se domogne jedine brejk lopte, ali je naš igrač imao dosta sreće tada, pa je uspeo nekako da se odbrani.

Sa druge strane i Ferer je osim tog jednog gema sve ostale odigrao vrlo dobro, imao je 75% osvojenih poena posle prvog seta, a bolje je i reternirao od Srbina, te zato ne čudi što je u svakom gemu bio tesan rezultat i što se vodila velika borba.

Najduži gem je upravo bio onaj 10. u setu kada je španski teniser ušao u ritam i Đoković nikako nije uspevao da privede set kraju, kao da je očekivao da će čovek poznat pod nadimkom "zid" da mu prepusti set, što se nikako nije događalo na terenu. Ipak, na vreme je shvatio šta mora da uradi i posle vinera i servis vinera uspeo je da iskoristi treću set loptu i povede, 6:4.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser ima odličnu sezonu iza sebe sa osvojena tri Masters turnira i tu serijuu želi da nastavi i u prestonici Italije što će mu biti odskočna daska i dodatno samopouzdanje pred Rolan Garos koji mu je primarni cilj ove sezone.

DRUGI SET

Nošen na krilima osvojenog seta, Đoković je krenuo žestoko u drugi period igre i odmah imao dve brejk prilike, ali ih nije iskoristio što je onda dovelo do pada, dok je uporni Ferer posle odbranjenog gema sve više počeo da napada srpskog tenisera i njegov servis.

Nije funkcionisao ritern ni sada, kao ni tokom čitavog turnira kod Novaka što mu je onemogućavalo da napadne servis protivnika i pokuša da dođe do brejka, te je tako Španac suvereno osvajao poene i gemove na svoj servis. Takav razvoj situacije je odgovarao Novakovom protivniku koji nije trošio previše energije braneći svoje servise i dobijao priliku da krene u napad.

Takav odnos snaga na terenu bio je sve do 4:4 u gemovima kada je na servisu bio Ferer, a Srbin krenuo u razgoropađenu seriju udaraca za koje ovaj nije imao rešenja. Deset uzastopnih poena je osvojio srpski teniser i tako došao do prve meč lopte koju nije iskoristio, ali zato je ste drugu i domogao se finala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA