Tipsa ljut na sebe, a hvali Berdiha

Srpski teniser ukazao na to da kombinacija loptica kojima se igralo i loše šljake u Pragu „nema veze sa životom“

  • 0

Janko Tipsarević svestan je toga da ima za čim da žali iz meča protiv Čeha Tomaša Berdiha. Propustio je mnogo prilika. Ishod je mogao da bude i drugačiji iako Janko kaže da je u Pragu igrao "jako, jako loše, ali se borio".

– Imao sam šansu u sva tri seta, ali je u odlučujućim poenima izbor udaraca bio loš. Potpuno suprotno nego na meču sa Štepanekom. U poslednjem setu Berdih je na moje set-lopte pogađao vrh mreže, linije... Sačuvaj bože, šta sve ne. Ali, dva puta da serviram za set i da izgubim oba – nedopustivo za tenisera koji je osmi na svetu – samokritičan je Janko.

– Kvalitet igre nije bio na visokom nivou. Berdihu se u važnim poenima, koje je odigrao bolje od mene, isplatila hrabrost. Ipak, smatram da je trebalo da dobijem bar set-dva.

Tipsarević je, ne želeći da traži opravdanje, još jednom ukazao na lošu šljaku koju su postavili Česi.

– Kombinacija loptica kojima se igra na US opemu i ovakve podloge nema veze sa životom, ali to je pravo domaćina. Ja sam igrao dva meča skoro devet sati, a zabio sam samo tri bekhend paralele. Ne želim da zvučim arogantno, ali ja u proseku postižem 10 do 15. To mi je najjače oružje. Ovde, kud koji, loptica odskače na sve strane.

Janko je sagledao sportsku vrlinu Berdiha kroz bezobrazluk Radeka Štepaneka prvog dana, kada mu je dao srednji prst umesto da se ljudski rukuje s njim.

– Berdih je veliki sportsmen. Od njega ne možete da očekujete da podbunjuje publiku, da zviždi ili provocira protivničkog igrača. Tokom više od tri i po sata nijednog trenutka nisam osetio da je nešto nefer i nesportski iako je publika većinom, naravno, navijala za Tomasa. Ja im nisam dao povoda za to, a nije ni Berdih, koji je veoma korektan. U poređenju s prvim danom, kad je atmosfera bila u potpunom haosu, danas je publika bila OK.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA