TENISKI KLASIK U RIMU: Đoković preskače Federera na večnoj listi

Ukoliko trijumfuje nad Švajcarcem u finalu Mastersa na "Foro Italiku" najbolji reket sveta prestići će svog današnjeg rivala po broju šampionskih pehara osvojenih na turnirima iz serije 1000 pošto bi mu to bio 23. u karijeri

  • 8

Teniski klasik po 39. put! Novak Đoković i Rodžer Federer sastaju se u finalu Mastersa u Rimu u nedelju od 16 časova, a srpski teniser igraće za svoj ukupno 53. pehar u karijeri, ali i 23. na turnirima iz serije 1000 i ukoliko pobedi prestići će upravo svog dananjeg rivala po broju osvojenih pehara na Mastersima.

Njima će ovo biti treća međusobna borba za titulu u 2015. godini. Švajcarac je bio bolji u finalu Dubaija, dok je Srbin uzvratio u finalu Indijan Velsa. Kada su u pitanju njihovi duelu na šljaci, odigrali su ih do sada sedam, a jedan više je dobio švajcarski teniser.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Poslednji put su na ovoj podlozi igali u Monte Karlu i tada je slavio Federer, ali je njihov prethodni duel u prestonici Italije pripao najboljem reketu sveta, bilo je to u polufinalu 2012. godine.

Đoković igra fenomenalno ove sezone, osvojio je već tri Mastersa i Australijan open, a iza sebe ima niz od 21. uzastopne pobede i to je ono što mu uliva dodatno samopouzdanje pred duel sa velikim rivalom. Pored toga on se može pohvaliti da je ove sezone pobedio svakog od prvih Top 10 igrača na svetu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Novak ne bllista u Rimu, o čemu svedoči i to da je gubio setove od Almagra i Nišikorija, ali i teška, rovovska borba u polufinalu protiv Davida Ferera, međutim, u toj bici nerava izašao je kao pobednik i to je ono što ga je ohrabruje pred duel sa Federerom.

- Protiv Ferera sam odigrao definitivno najbolji meč u Rimu. Zadovoljan sam time i daje mi nadu da ću biti u finalu još bolji. Do sada sam imao uspona i padova, ali sam pokazao doslednost - rekao je Đoković.

Za kraj bitna stavka je i to da u međusobnim duelima trenutno vodi Švajcarac koji ima 20 pobeda, dok Đoković ima dve manje.

Meč bi trebalo da počne oko 16. časova ukoliko do tada bude bilo završeno žensko finale u kome igraju Marija Šarapova i Karla Suarez Navaro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja Patak

    17. maj 2015 | 10:07

    Ne igram bas najbolje ali ulazi u finale mastersa 1000 :-) Ti si Nole kralj! Nas Novaximus osvaja trofej u rimskoj areni skidajuci skalp dosadasnjem kralju,vreme radi svoje, jedni odlaze drugi dolaze!

  • Pedja 032

    17. maj 2015 | 10:23

    E ljudi nije što je naš ali...

  • Pera dileja

    17. maj 2015 | 11:28

    Nole igra za 24. pehar masters serije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA