Večiti derbi po 8. put u sezoni: Zvezda napada ranjeni Partizan!

Crno-beli bez povređenog Pavlovića i sa još svežom ranom od eliminacije u polufinalu plej-ofa ABA lige gostuju crveno-belima koji igraju na krilima osvojenog šampionskog prstena u regionalnom takmičenju i pet trijumfa u međusobnim duelima ove godine

  • 12

Novi košarkaški večiti derbi je pred nama!  Po 8. put u tekućoj sezoni, a prvi u nacionalnom šampionatu ove godine koplja će ukrstiti Crvena zvezda i Partizan.

Crveno-beli su pet puta trijumfovali do sada, od čega su sigurno najbitnije one pobede u finalu Kupa Radivoja Koraća i polufinalu plej-ofa ABA lige koje sigurno najviše i peku sve u crno-belom taboru i među njihovim navijačima.

Biće ovo prvi duel večitih rivala posle onih susreta u polufinalu plej-ofa regionalnog takmičenja koji su protekli u napetoj atmosferi, prepuni tenzije, a na kraju se završili i fizičkim obračunom između trenera aktuelnog šampiona Srbije Duška Vujoševića i jednog navijača ekipe sa Malog Kalemegdana.

Ipak, sada ne bi trebalo očekivati toliku napetost, jer za razliku od mečeva odigranih pre više od mesec dana kada je u igri bio plasman u Evroligu, ovaj duel sada ništa presudno ne odlučuje, jer se očekuje da obe ekipe budu na prva dva mesta pred domaći plej-of i da se nađu u finalnoj borbi za pehar prvaka Srbije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

I jedni i drugi u poslednje vreme kubure sa povredama igrača, ali će sigurno Partizan biti dodatno oslabljen neigranjem jednog od najvažnijih košarkaša Saše Pavlovića koji je zaradio jaku distorziju skočnog zgloba još i utakmicama sa istim rivalom u plej-ofu ABA lige, te će tek od ponedeljka biti na raspolaganju stručnom štabu.

- Očekujem da Pavlović bude u timu sledeće nedelje, znači za dve utakmice. Mačvan će igrati, imao je banalnu povredu i nije bila potrebna veća terapija. Imamo i svoje standardne probleme, ali sad neću o njima da se ne ponavljam. Spremamo se maksimalno, od igrača očekujem borbu i da posle meča niko u svlačionici ne kaže, jao što nisam to uradio. Ako bude tako – biću zadovoljan – izjavio je Vujošević

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Sa druge strane, Majk Cirbes se vratio posle povrede tek na meču sa Vojvodinom i pitanje je koliko je spreman da igra, kao i Stefan Jović koji je propustio poslednjih nekoliko duela svoje ekipe u KLS.

- I mi i oni smo bez poraza, odigrali smo dosta mečeva ove sezone, biće ih još. Nadam se da ćemo pred našim navijačima odigrati dobro i slaviti, iako smo svesni da nas čeka težak posao. Partizan je silno motivisan da osvoji 14. uzastopnu titulu, to govori da moramo da budemo koncentrisani, ne samo sutra, nego do kraja, kako bismo došli do toga da neko drugi bude prvi – izjavio je Radonjić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ulaznice za meč koji se igrao od 21 čas  hali Pionir nisu se mogle naći u slobodnoj prodaji odlukom domaćina susreta Crvene zvezde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SAŠA FRANKFURT

    17. maj 2015 | 12:48

    A, kao ribar bi pomogao? Kalina ga je stavio u džep, tako da mu je preostalo samo da bije igrace po terenu!!

  • Janko

    17. maj 2015 | 14:50

    Sta?kad se zvezda odmrzla?

  • KkGepek

    17. maj 2015 | 14:10

    Partizan nije oslabljen vec pojacan ..Pavlovic je rekreativac obicni ..a tu su jos najbolji Partizanovi igraci u zadnjoj deceniji Vojinovic -Neskovic & kumovi . Bice Zvezdi mnogo teze nego u Aba ligi !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA