Ćurčić: Izmeniću spisak reprezentativaca za meč sa Danskom

Selektor reprezentacije Srbije najavio je promene pred meč u Kopenhagenu

  • 6

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić najavio je u Bijeljini da će na spisku nacionalnog tima biti manjih promena pred utakmicu sa Danskom, u nastavku kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

- Slika nam je sada mnogo jasnija nego pre utakmice sa Portugalijom. Biće nekih manjih promena na spisku, pošto ćemo pokušati da pomerimo ono što smo uradili u duelu u Lisabonu. Bilo je dobrih, ali i slabih stvari, očekujemo da sada napravimo pomak - rekao je Ćurčić, koji zajedno sa velikim brojem proslavljenih asova u Bijeljini prisustvuje Turniru prijateljstva, na kojem učestvuje 16 ekipa iz regiona starosti do 16 godina.

Susret u Kopenhagenu dolazi na kraju sezone u Evropi, a reprezentativci Srbije okupiće se nešto ranije i odigraće prijateljsku utakmicu sa Azerbejdžanom u Austriji, kako bi iskoristili mogućnost da desetak dana provedu zajedno.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

- Specifična je situacija, ali tako je i ekipi Danske. Niko ne voli taj termin, igrači su umorni i zasićeni, međutim, nemamo prostora da tražimo bilo kakav izgovor. Moramo da budemo u najboljem izdanju, koristićemo i pomoć profesora sa Fakulteta za fizičku pripremu kako bismo izjednačili sve igrače.

Utakmica sa Azerbejdžanom nam je potrebna pošto smo imali jako malo vremena pred susret sa Portugalijom, da vidimo kako se neki igrači uklapaju u naše zamisli - kazao je, između ostalog, Ćurčić za sajt Turnira prijateljstva.

On je dodao da protiv Azerbejdžana predstoji ozbiljna provera sa rivalom koji je pod trenerskom palicom Roberta Prosinečkog dobio "novu dimenziju".

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- To nije naivna ekipa. Želimo da iz te utakmice izađemo u pozitivnoj atmosferi i da to bude dobra priprema za susret sa Danskom - poručio je Ćurčić.

Utakmica I grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Danske i Srbije igra se u Kopenhagenu 13. juna.

Srbija ima minimalne šanse da izbori učešće na kontinentalnom šampionatu sledeće godine u Francuskoj pošto je pretposlednja u grupi sa samo jednim bodom, koliko ima i Jermenija na začelju.

U vođstvu su Portugalija sa 9 i Danska i Albanija sa po 7 bodova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    19. maj 2015 | 20:49

    Gojko Kacar nazad u reprezentaciju.

  • Imenjak

    19. maj 2015 | 21:49

    Kasno Marko na Kosovo stize

  • marko

    20. maj 2015 | 11:54

    Uvek iste price pre utakmice..i kasnije se opet izblamiraju..Igraj sa 2 napadaca,nemas dobra krila kao barsa da bi igrao sa jednim spicem. Ne moze bambi tosic da namesti napadacu gol kad svaki duel izgubi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA