Lalatović posle odlaska: Ovde ni Murinjo ne bi uspeo!

Treneru crveno-belih će meč protiv Mladosti iz Lučana biti poslednji na kome će predvoditi ekipu sa klupe

  • 34

Nenad Lalatović i definitivno naredne sezone neće biti na klupi Crvene zvzede. On je to već najavio na konferenciji posle poraza od Radničkog iz Kragujevca, a poslednji meč u kome će predvoditi crveno-bele biće u nedelju protiv Mladosti iz Lučana.

- Nikada ne zatvaram vrata za sobom, a pogotovo kada je u pitanju klub koji volim. Hteo sam da između nas neke stvari iznesem na čistac i pokušam da pomognem da se neke greške ne ponove sa mojim naslednikom. - rekao je Lalatović i istakao da se u ovako teškoj situaciji na Marakani ne bi snašli ni najbolji treneri sveta.

- Meni ugovor ističe i od produšetka saradnje nema ništa. Nije mi ni nuđen produžetak, a moja odluka je poznata od pre sedam dana. Odlazim u interesu Zvezde, ali oni neće rešiti probleme ukoliko se ne napravi veći zaokret. U nekim stvarima može da bude na klupi i Murinjo, ali neće uspeti u svojoj viziji - rekao je Zvezdin trener za Sport.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina Foto: Tanjug/Irfan Ličina

On napominje da je kubu potrebna realna strategija, i navodi da će Zvezdi biti lakše da napravi šampionski tim oko igrača koje je afirmisao ove sezone.

- Pre svega je potreban plan na realnim osnovama i mogućnostima u trenutku kada klub kuburi sa novcem. Neki igrači nemaju kvalitete da odgovore zadacima, a kada je tako onda ne treba da sami sebi nabijamo pritisak da po svaku cenu budemo šampioni. Bili smo sezonu ranije, a samo je zarađeno pola miliona evra od transfera Daude u Vitese.

- Stvari nismo u startu postavili na svoje mesto i to sam ponovio Terziću. Guranjem mladih igrača u vatru, dobili smo na ceni i od pojedinaca je već zarađen novac. Sada je lakše da se uz njih napravi selekcija i stvori mnogo jači tim.

Mladi trener je izjavio i da njegovi nastupi u medijima nisu napadi na upravu kluba i da je sve pogrešno interpretirano.

- Nisam ja napadao upravu na način na koji su nnogi to shvatili. Moje greške pripadaju samo meni, a neki potezi nisu doneli željeni pomak - istakao je mladi trener za Sport.

(Telegraf.rs/Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA