PIJANI VAN GAL ZVEZDA JUNAJTEDOVE VEČERE: Ćuška za Gigsa, emotivan govor i dama koja svira saksofon (VIDEO)

Holandski menadžer imao svojih pet minuta da tradicionalnoj večeri ovog slavnog engelskog kluba

  • 0

Ako je bilo neke dileme, Luj van Gal je nakon tradicionalnog okupljanja na kraju sezone i definitivno kupio srca navijača Mančester junajteda.

Holanđanin je prosto briljirao na bini, gde je održao emotivan govor, ali i van nje pošto je Rajanu Gigsu, s obzirom na to da je večera bila i humanitarnog karaktera, zamerio prilikom licitacije i ''nagradio'' ga je ćuškom.

Svi su gledali u grudi albanske manekenke na proslavi Mančester junajteda (FOTO)

Da se malo više opustio (čitaj: napio), Van Gal je pokazao nedugo pošto je izašao na binu, a samo nekoliko trenutaka nakon što je David De Hea primio nagradu za najboljeg igrača Junajteda ove sezone.

- Davide, ja sam ti trener i ovo mi se uopšte ne dopada! Volim da igram napadački fudbal, a najbolji igrač mi je golman - rekao je Van Gal, a potom je usledio pomenuti govor:

- Kad počneš sezonu sa 13 osvojenih bodova u 10 utakmica, a treners si u klubu... Najpoznatijem klubu na svetu. I kada igraš kod kuće, a i ja sam isto ljudsko biće, kada igraš kod kuće, a imaš takve rezultate nisi baš omiljen među navijačima. A ja sam došao na Old Traford, sa 10 utakmica, 13 bodova, došao sam i shvatio kako moram da se ponašam. I onda su ljudi počeli da aplaudiraju. Pomislilio sam: Kako je moguće da me ovi navijači podržavaju?

- Zahvaljujući toj podrški smo nastavili. Ne samo ja, već ceo stručni štab, posebno igrači. Nije bilo lako. Bilo je i povreda, ali nastavili smo sa neverovatnim duhom. I došli sa čini mi se 13. mesta na treću poziciju na tabeli. Posle tako lošeg starta. Sećam se sastanka sa igračima na kojem je kapiten Vejn Runi rekao da napadamo drugo mesto.

- I rekao sam DA! Napadamo! Sećate se utakmice protiv Arsenala. Bili smo bolji tim, a onda je po mom mišljenju najbolji igrač na terenu napravio grešku i izgubili smo. Ali smo dobili narednih šest. Mora da se sećate toga.

- Sećate se gostovanja kod Čelsija? Ne, ne, ne, morate da slušate. Molim vas da slušate. Jer u trenutku kada je Runi rekao ono u svlačionici, da napadamo drugo mesto, imali smo 50 bodova. Pa smo dobili šest zaredom i otišli na gostovanje kod Čelsija. I ko je bio bolji tim? Izgubili smo, ali smo imali posed lopte od 80 odsto, deset velikih šansi, a oni samo tri. Pobedili su nas. Da smo tada pobedili, možda bismo postali i šampioni.

Posle duge devetke u trenerci, rešio je još jednom da iznenadi žene! (FOTO)

- Ono što hoću da kažem je. Bili smo veoma blizu. I kao trener vam kažem budete sudete sigurni da će i ovaj klub i svi igrači i jao kao šef struke učiniti sve da napravimo još više. Zašto? Zato što imamo najbolje navijače na svetu.

Ipak, pre nego što je na duže vreme zadužio mikrofon Van Gal je dvoranu nasmejao tako što je u jednom momentu rekao da je razočaran, a zatim pomenuo damu koja svira saksovon zatraživši aplauz za nju.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA