Palestinci od FIFA traže da kazni Izrael kao što su Jugoslaviju!

Palestinci su se žalili FIFA zbog toga što Izarelci diskriminišu njihove fudbalere u okupiranim teritorijama i nadaju se da će ih zadesiti sudbina Jugoslavije koja je izbačena pred početak rata

  • 0

Rad Izraela i Palestine nastavlja se i na fudbalskom terenu! Međutim, ne na zelenom tepihu nego za zelenim stolom pošto Palestinci od FIFA traže oštru kaznu za Izraelce koji bi u tom slučaju doživeli sudbinu bivše Jugoslavije.

Palestinci su se žalili FIFA zbog toga što Izarelci diskriminišu njihove fudbalere u okupiranim teritorijama, a glasanje bi trebalo da bude 29. maja u Cirihu. Palestinska fudbalska asocijacija je uverena da će Izrael biti treća selekcija suspendovana od strane FIFA. Jedine dve su Južna Afrika i Jugoslavija.

Suspenzija FIFA je najozbiljnija sankcija koja može zadesiti jedan savez ili klub, što znači da će Izraelu, ukoliko se izglasa predlog Palestine, biti zabranjeno da se takmiči na međunarodnom nivou.

Predsednik FIFA Sep Blater je već stigao u Jerusalim gde će razgovarati sa premijerom Izarela Benjaminom Netanahuom i pokušati da nađe kompromis. Takođe, razgovarao je i sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom. Izraelci se trenutno nalaze na trećem mestu kvalifikacione grupe za odlazak na EP u Francusku sa devet bodova. Ispred su Belgija i Vels, a iza Kipar i Bosna i Hercegovina.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA