JR Smit zasenio i Kralja: Klivlend napravio brejk u Atlanti na startu finala Istoka!

Kavalirse je do 1:0 u prvoj utakmici finala istočne konferencije predvodio dvojac Džej Ar Smit - Lebron Džejms, koji je zajedno postigao 59 od 97 poena za Klivlend

  • 0

Klivlend je na startu finala istočne konferencije napao Atlantu na njenom terenu i došao do brejka! Kavalirsi su pobedili sa 97:89, a predvodio ih je dvojac Lebron Džejms - Džej Ar Smit, koji je kombinovano postigao 59 poena.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu u posle prve četvrtine je vodio sa 26:20. Klivlend je uzvratio u drugoj i četvrtini sa 31:25, pa je poluvreme završeno nerešenim rezultatom.

U trećoj deonici su se u potpunosti razigrali Džejms i Smit, koji su bili udarne igle napada Blatove ekipe, i posle tog dela utakmice su stekli sedam poena prednosti. Nju su održavali, a sredinom četvrte četvrtine i značajno uvećali, pa je ona u jednom momentu iznosila i maksimalnih 16 poena razlike.

Do kraja utakmice su Džejms i saigrači održali razliku, Atlanta je uspela na minut do kraja da priđe na minus 6, imala je i šut za tri poena da se potpuno vrati u utakmicu, ali je Korver promašio, čime je otišla u nepovrat i prilika za eventualni preokret.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U ekipi Klivlenda najefikasniji je bio Lebron Džejms, koji je postigao 31 poen, ali je Džej Ar Smit bio čovek odluke jer je pogađao u ključnim trenucima, a šutirao je nepogrešivo! Postigao je čak osam trojki iz 12 pokušaja!

Najbolji u redovima Hoksa bili su Džef Tague, koji je postigao 26 poena, i Al Horford sa 16.

Veliki hendikep za Atlantu bila je i stravična poreda Demara Kerola, koji je posle jednog duela pod košem pao na parket i najverovatnije polomio levu nogu. On je sa bolnom grimasom iznesen sa terena uz pomoć medicinske ekipe Atlante, a dodatnim pregledima će biti ustanovljena težina povrede i koliko će odsustvovati sa terena.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA