Štepanek: Žao mi je zbog afere, rekao sam mu da ne vara

Češki teniser kaže da će nesuglasice posle pokazivanja srednjeg prsta razjasniti s Jankom Tipsarevićem kad se strasti spuste. Berdih kaže da srpski teniser ne zna da izađe na kraj s pritiskom

  • 0

Češki teniser Radek Štepanek pokušaće da razjasni kada se malo smire emocije skandal oko navodno vulgarnog rukovanja i uvrede Janka Tipsarevića.

Taj incident desio se u petak, posle duela dvojice tenisera u okviru četvrtfinala Dejvis kupa, koji je posle pet setova i više od pet sati igre dobio Tipsarević.

- Jako mi je žao zbog te afere. Nije bilo nikakve namere da se vređa. Bilo je puno emocija, ali kada se stišaju, sigurno ću potražiti Janka da to razjasnimo i svedemo stvari na pravu meru - rekao je Štepanek.

Štepanek je ponovo demantovao da je Tipsareviću na kraju meča u petak, umesto da se normalno rukuje, pružio ruku sa dignutim srednjim prstom u vulgarnom međunarodno razumljivom gestu i da je Tipsarevića još i verbalno prostački uvredio.

- Rekao sam mu samo da nije bilo potrebe da vara. Te reči na engleskom zvuče: "You don’t need to cheat". Ako je on to povezao sa čime je povezao, to je loše. Sa tim se više ne može ništa - rekao je Štepanek.

Češki teniser takođe je istakao da vulgarni gest sa ispruženim srednjim prstom izgleda sasvim drugačije nego kako je on u petak pružio ruku, sa srednjim prstom savijenim ka dlanu Tipsarevića.

Češki teniser Tomaš Berdih koji je pobedom nad Tipsarevićem obezbedio Češkoj prolaz u polufinale rekao je da je pre svega zadovoljan što je tim uspeo da se revanšira za poraz u Beogradu pre dve godine.

- Pokazao sam više iskustva i psihičke spremnosti. On kada su tenzije ne uspeva da izađe na kraj u završnici - rekao je o Tipsareviću Berdih.

Pohvalio je takođe što je za mečeve odabrana šljaka, na koju su se žalili teniseri gostujućeg tima, a koju je Tipsarević nazvao narandžastim blatom. 

- Pričalo se mnogo da li je to za nas baš takva prednost. Drago mi je što smo pokazali da se u to razumemo. Bio je to dobar izbor - naglasio je Berdih.

Češki teniseri pohvalili su takođe i publiku u praškoj "Areni O2" koja je vatreno navijala i podržala češke tenisere, uprkos razočaranju što je većina kupila ulaznice radujući se da će imati priliku da vidi svetskog tenisera broj jedan Novaka Đokovića.

(Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA