Dan kada je Anelka promašio penal, koji nije hteo da puca, i tako doneo Junajtedu evropsku titulu (VIDEO)

Na današnji dan, pre sedam godina, Mančester junajted je poslednji put bio prvak Evrope

  • 2

Na sam pomen finala Lige šampiona 2008. godine u Moskvi svi se sete gola Kristijana Ronalda i potom promašen penal u seriji, isključenje Didijea Drogbe i klizanje Džona Terija u petoj seriji za titulu, ali malo ko zna da Nikolas Anelka nije ni želeo da puca penal Edvinu van der Saru.

Prvi put se izvukao, u sedmoj seriji nije. Holanđanin ga je pročitao i Mančester junajted je, na današnji dan pre sedam godina, osvojio svoju poslednju evropsku titulu. Igrao je još dva, ali je gubio od Barse. Elem, da se vratimo na tu noć u Moskvi.

Ronaldo je postigao svoj 42 gol u LŠ i u 26. minutu doneo vođstvo Junajtedu koje je anulirao Frenk Lampard na isteku prvog poluvremena. Plavce je sa klupe vodio bivši trener Partizana Avram Grant, a Čelsi je u produžecima ostao bez pocrvenelog Didijea Drogbe.

Tevez i Kerik su pogodili u penal seriji za Junajted, potom je Ronaldo promašio, da bi precizni bili Hargrevs, Nani, Anderson i Gigs.

Balak, Beleti, Lampard i Ešli Kol su bili hladnokrvni, a onda je došao red na Terija da potvrdi krunu. Okliznuo se i odveo penale u šestu seriju gde je Kalu bio precizan, ali ne i Anelka u sedmoj.

- Bio sam na klupi 100 minuta i odjednom sam zamoljen da igram bez ijednog minuta zagrevanja. Kada uđeš, moraš biti spreman da trčiš...Tražili su da pucam prvi penal što sam ja odbio. Ubacili su me da igram desnog beka i sada traže i penal da pucam. Ipak, morao sam biti sedmi. Van der Sar je bio bolji i čestitam mu na tome - rekao je Anelka.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA