Mikić i Babović: Zvezda je favorit, ali biće teško

Kapiteni sva četiri tima učesnika polufinala Kupa najavili su u Staroj Pazovi veliku borbu u mečevima u sredu, u kojima Partizan dočekuje Zvezdu, a Vojvodina ekipu Borca

  • 0

Kapiten Crvene zvezde Nikola Mikić veruje da bi gol njegovog tima u meču protiv Partizana gotovo sigurno rešio pobednika u polufinalnom duelu fudbalskog Kupa Srbije.

Kapiteni sva četiri tima učesnika polufinala Kupa najavili su u Staroj Pazovi veliku borbu u mečevima u sredu, u kojima Partizan dočekuje Zvezdu, a Vojvodina ekipu Borca.

- Mislim da je rezultat 2:0 veliki samo na papiru. Moramo da uradimo još mnogo toga da bismo ušli u finale. Biće teško, ali mislim da smo spremni da odgovorimo na igru Partizana i prođemo dalje. Kad bismo postigli gol, to bi sigurno rešilo pitanje pobednika, jer je nemoguće da Zvezda primi četiri gola - rekao je Mikić, čiji tim ima prednost od 2:0 iz prvog meča.

Sa ovakvim odgovorom donekle se složio i njegov kolega iz Partizana Stefan Babović.

- Svega sam se nagledao u fudbalu, igrao sam za mladu reprezentaciju Srbije kada smo svojevremeno izgubili sa 3:0 od Švedske, a zatim u revanšu dobili 5:0. Ipak, jedan gol Crvene zvezde u mnogome bi nam otežao posao u revanšu - rekao je Babović.

Pritisak na "crveno-belima"

Babović smatra da uprkos pozitivnom rezultatu iz prvog meča Crvena zvezda ima veći pritisak uoči revanša.

- Ulazimo sa manjim pritiskom jer nam je najvažniji trofej, onaj u prvenstvu, sada na dohvat ruke. I u prvom meču smo uprkos porazu pokazali da smo bolji, ali Zvezda je favorit zbog rezultata od 2:0. Dočekujemo ovaj duel u veom dobrom raspoloženju, zbog serije dobrih igara i rezultata u šampionatu - zaključio je Babović.

Vojvodina dočekuje Borac posle 0:0 u prvoj utakmici, i posle dva prvenstvena poraza. Kapiten Miroslav Vulević rekao je da ne može da zamisli da se finale igra u Novom Sadu bez njegove ekipe.

Nema finala u Novom Sadu bez Vojvodine

- Imamo ulogu apsolutnog favorita, ali moramo to da dokažemo na terenu. U poslednje vreme ne beležimo rezultate koji se od nas očekuju, ali ne možemo da zamislimo da se finale u Novom Sadu igra bez nas.

Borac u revanš ulazi posle poraza od direktnih konkurenata za opstanak u ligi, Metalca i Novog Pazara, zbog čega je kapiten tima Nikola Milojević rekao da je atmosfera u ekipi malo pokvarena.

Utakmica Vojvodina - Borac igra se u sredu od 17.00, a Partizan - Crvena zvezda od 19.00.

Finale je 16. maja u Novom Sadu.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA