KAKAV OPROŠTAJ ZA LEGENDU: Barselonino poslednje hvala Ćaviju! (FOTO) (VIDEO)

Navijači na Kamp Nou priredili su spektakularnu koreografiju u čast fudbalera koji je obeležio jednu eru njihovog kluba

  • 4

Navijači Barselone upriličili su spektakularan oproštaj jednoj od najvećih legendi u istoriji svog kluba. Ćavi Ernandez posle 23 godine napušta Kamp Nou, i sve je u Barseloninom poslednjem meču sezone u Primeri protv Deportiva bilo u znaku ovog majstora.

 

KRAJ JEDNE ERE: Ćavi saopštio da ide iz Barse posle 23 godine, pa zaplakao!

 

Svi fudbalski stručnjaci saglasni su u oceni da trenutno verovatno najbolji igrač sveta, Lionel Mesi, ne bi bio isti igrač da uz sebe nije imao majstora poput Ćavija, koji ga je hranio loptama i hirurški preciznim pasovima kreirao šanse Argentincu.

 

Bio je nezamenljiv šraf Barselone pune dve decenije i sigurno najvažniji kada je u pitanju čuvena tika-taka taktika, koju je bila zaštitni znak igre Katalonaca, ali i španske reprezentacije kada je osvojila Svetsko prvenstvo 2010. godine.

 

Navijači na Kamp Nou su pred početak utakmice protiv Deportiva, na kojoj na kojoj će nositi Barselonin dres sa brojem šest po poslednji put, obojili tribine u boje svoje ekipe, dok je na jednoj od bočnih tribina istaknuta velika šetalica sa Ćavijevim likom.

 

 

Legenda Barselone je pre nekoliko dana i definitivno saopštila da posle 23 godine napušta klub, i da će naredne dve godine igrati u Kataru, što se znalo i nekoliko meseci ranije.

 

Ćavi odlazi u Katar zbog ponude koja se ne odbija!

 

- Želeo bih da objavim da odlazim iz Barselone na kraju sezone. To je definitivna odluka i mnogo teška za mene. U klubu sam skoro 25 godina i došao je trenutak da odem. Biću deo velikog projekta u Kataru, igraću za Al Sad dve sezone - rekao je Ćavi u emotivnom obraćanju pred novinarima.

 

Barselona je u Španiji osvojila 23. titulu u istoriji kluba, a u čak osam učestvovao je i Ćavi, koji je tokom 17 profesionalnih sezona i od debija 1998. godine pa do danas osvojio čak 23 trofeja sa Barsom. Među trofejima su i tri Lige šampiona, za čiji će se pehar boriti 6. juna u Berlinu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA