Navijači Juventusa slavili titulu, ali su koreografiju posvetili žrtvama Hejselske tragedije! (VIDEO)

Na 30-godišnjicu jedne od najvećih tragedija na fudbalskim mečevima kada je život izgubilo 39 navijača "stare dame" u finalu Kupa šampiona protiv Liverpula, tifozi torinskog kluba su svoju titulu posvetili njima

  • 1

Juventus je odigrao svoj poslednji meč pred svojim navijačima u Torinu ove sezone koji je iskorišćen za proslavu osvajanje duple krune u Italiji, a tifozi "stare dame" su priredili fantastičnu koreografiju kojom su podsetili na tragediju koja se dogodila pre 30 godina u finalu Kupa šampiona, kada je 39 navijača italijanskog kluba izgubilo svoje živote.

Tačno u 39. minutu utakmice razvijena je "šetalica" na tribini sa najvatrenijim pristallicama Juventusa na kojoj je pisalo "Poštovanje zauvek" i broj 39, a svi su držali kartone na kojima su bila ispisana imena svih koji su poginuli.

Podsetimo, da se tragedija na belgijskom stadionu "Hejsel" dogodila 1985. godine kada su izbili nemiri među navijačima Liverpula zbog kojih se srušila ograda koja je delila navijače dve ekipe i od koje su stradali uglavnom simpatizeri "stare dame". Juventus je u tom finalu pobedio Liverpul 1:0 i osvojio poslednju titulu prvaka Evrope, a posle ovog nemilog događaja svi engleski klubovi su bili izbačeni iz evropskih takmičenja narednih pet godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA