MAŽIĆ PODNEO OSTAVKU: Najbolji srpski sudija se povukao sa funkcije!

Mažić ističe da je sve otišlo sasvim suprotnim tokom od željenog, u negativnu krajnost, i nije želeo da ostavi prostor za zloupotrebu svog imena u dnevno politikantskim borbama

  • 7

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić podneo je danas ostavku na mesto u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Vojvodine (FSV) na koje je izabran prethodne nedelje.

- Protekle nedelje, kooptiran sam i u Izvršni odbor FS Vojvodine. Smatrao sam da je u trenutku razrešenja gospodina Ðorđa Žutića, predsednika Strukovne organizacije sudija FS Vojvodine, logično da ga kao potpredsednik nasledim u FSV.

- Prirodno je da pokrajinska sudijska organizacija ima mesto i zastupnika najvišeg nivoa u fudbalskim organima. Moje imenovanje, nažalost, za kratko vreme poprimilo je različite konotacije - navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Bura u najavi: Kokeza poslao pismo u FSS!

UEFA nanjušila nameštaljke u Srbiji: Traži hitnu reakciju!

Foto: Telegraf   Foto: Telegraf

Mažić ističe da je sve otišlo sasvim suprotnim tokom od željenog, u negativnu krajnost, što ga je odmah stavilo u dilemu da je iskrenim angažovanjem, za dobrobit sudijske organizacije, ostavio prostor za zloupotrebu imena u dnevnim politikantskim borbama.

- Protekli dani potvrdili su da je zaista tako i da u svetlu aktuelnog fudbalskog trenutka nije poželjno da rasipam energiju na stvari van terena. Uzimajući u obzir i preporuku FIFA i UEFA da međunarodne sudije ne bi trebalo da se angažuju u fudbalskim forumima dok im traje karijera odlučio sam da se povučem iz članstva IO FS Vojvodine - istakao je najbolji srpski sudija.

Mažić navodi da će Sudijska organizacija, čiji je član, imati u narednim danima njegovu maksimalnu podršku.

- Spreman sam da pomognem u svakom pogledu, uz sastavni deo posla kojim se bavim, da mladim momcima prenesem znanje i iskustva i učinim ih svetlim primerima domaćeg fudbala. Na terenu sam se uvek najbolje snalazio i tako će ostati. Nadam se da sam barem malo doprineo da srpski fudbal bude uvažen u evropskim i svetskim okvirima. Učiniću sve da tako bude i u dolazećim godinama - zaključio je Mažić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

VELIKE PROMENE U FUDBALSKOM SAVEZU: Smenjen Tomislav Karadžić i njegovi ljudi!

Podsetimo, pre nekoliko dana je došlo do velikih promena u Fudbalskom savezu Vojvodine, gde je smenio Tomislava Karadžića i  Đorđa Žutića, Marjana Rnića i Slavka Tuvedžića. Umesto njih izabrani su Saša Živković, Goran Drača, Zoran Purić i Aleksandar Umetić.

Takođe, tada je izvršena i rekonstrukcija Izvršnog odbora, gde je funkciju dobio i najbolji srpski sudija, koji je ipak, nekoliko dana po postavljanju na to mesto odlučio da se povuče.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • roki balboa

    25. maj 2015 | 18:47

    Covek resio da sacuva svoje teako steceno ime i prezime i ne dozvoli da ga potrose ovi sto nista u fudbalu ne znace ni u Evropi a ni u Svetu. Mazic i njegova ekipa su jedino vredno sto ovaj nesretni Srpski fudbal ima. Bravo Mazicu !!

  • nbg

    25. maj 2015 | 22:00

    trenutno jedino svetlo ime u srpskom fudbalu.gospodin bio namerava isto da osane.bravo doktore

  • racky

    25. maj 2015 | 20:58

    bravoooo svugde si najbolji al za nas nikako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA