Bertomeu o večitima: Zvezda je potrebna Evroligi, Partizan neka se prijavi za vajld kartu!

Prvi čovek Evrolige pričao je o večitim rivalima, ABA ligi kao mogućoj organizaciji Beograda za F4 2017. godine

  • 74
ABA Liga, Koktel, Đordi Bertomeu Foto: Marko Todorović

Prvi čovek elitnog košarkaškog takmičenja u Evropi pričao je o kandidaturi Beograda za fajnal-for Evrolige 2017. godine, razvoju ABA lige, Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Đordi Bertomeu je istakao da je ABA liga od izuzetne važnosti za evropsku košarku i posebno је naвео crveno-bele kao pravi primer onoga što je potrebno Evroligi.

- Jadranska liga je uvek bila izuzetno važna, ne samo za Evroligu, već i za košarku kao celinu. Svake godine ABA liga iznedri mlade i talentovane kpšarkaše, a najbolji prmer je upravo Crvena zvezda, čiji juniori već dve godine igraju finale Evrolige.

Prvi čovek Evrolige otkrio je da su crveno-beli već predali papire za učešće u eliti naredne sezone.

- Ne očekujem da će biti problema sa učešćem Zvezde u Evroligi naredne sezone, iako je znalo da bude komplikacija sa klubovima iz ABA lige prethodnih godina. Beograđani su već predali preliminarne papire potrebne za učešće, koji će biti potvrđeni u julu, kada se bord direktora ECA okupi na sastanku i odredi ciljeve za narednu sezonu - istakao je Bertomeu za Blic.

Foto: ABA Foto: ABA

- Uspešnost srpskih košarkaša doprinosi podršci koju Evroliga uživa u balkanskim državama. Ponovo ću navesti Crvenu zvezdu kao primer, čiji su navijači oborili rekord po posećenosti jedne utakmice u Evropi sa preko 24.000 navijača, a to sigunrno ne bi bilo moguće da srpski košarkaši ne igraju na vrhunskom nivou.

Prvi čovek klupske košarke u Evropi navodi da je zadovoljan što se prestonica Srbije interesuje za organizaciju finalnog turnira Evrolige.

- Srećni smo što se Beograd interesuje da ugosti najbolje timove Evorlige, ali to nije jednostavno. Postoji još šest gradova koji su predali zahteve i biće teško odabrati domaćina. Kada bismo gledali sa sentimentalne strane, svakako da Beograd važi za favorita, jer se tu pokazje ogromna strast prema košarci, ali moramo da uzmemo u obzir i druge faktore - izjavio je Bertomeu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Partizan je 15 godina učesnik Evrolige, ali će drugu godinu uzastopno propustiti ovo takmičenje i Bartomeu ističe da su vrata Evrolige uvek otvorena za crno-bele.

Grobari bombarduju Evroligu: Dajte nam vajld kard! (FOTO)

- Partizan je uvek dobrodošao u Evroligu, ali samo ako to zasluži igrom i plasira se u najbolja dva tima ABA lige, kao što to pravila nalažu. S obzirom na to da crno-beli nisu uspeli da se izbore za direktno učešće, sada im preostaje da se prijave za vajld kartu poput svih drugih timova - zaključio je Bertomeu.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pixi10

    26. maj 2015 | 09:02

    Nemoj Djordi mili brate, imaj milosti? Nemoj to da pricas, oni su institucija, nema veze sto su se sami tako prozvali!

  • grobar do koske

    26. maj 2015 | 09:26

    CRNO-BELI TIM JE I UDARIO TEMELJE SRPSKOJ KOSARCI PROTEKLIH POLA VEKA I NJEGOVE IGRACKE I TRENERSKE LEGENDE SU JEDINE I DOPRINELE TOME, KAO I NEVEROVATNA PODRSKA NAJBOLJIH NAVIJACA NA SVETU-GROBARA SVE TE GODINE I DECENIJE, DA BI NAM SE SADA SVE TO MINIMIZIRALO I OTIMALO, I DAVALA SE NEZASLUZENA PRIZNANJA KKCZ,KLUBU KOJI NIJE IMAO NIKAKVE ZASLUGE U SVEMU TOME (cast izuzecima,Rajku Zizici, Moki Slavnicu, dok su ostali bili samo sporedni igraci i nebitan faktor..Ilic, Trifunovic,Radovic,Obradovic.)....

  • @Žika Živac@

    26. maj 2015 | 10:55

    Dajte Partizanu pare,ne znaju oni sta bi sa Evroligom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA