Furiozni Njukasl juriša ka Ligi šampiona, Norič šokirao Totenhem (VIDEO)

Ben Arfa u stilu Maradone i neverovatni strelac Sise poveli "svrake" ka pobedi nad "Trotersima", "Kanarinci" utišali "Vajt Hart Lejn"

  • 0

Zakuvala se trka za četvrto mesto u Premijer ligi i poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Furiozni Njukasl je petom uzastopnom pobedom sustigao Totenhem koji je doživeo šokantan poraz na svom terenu od Noriča.

Njukasl nastavlja neverovatnu sezonu i trku za plasman u Ligu šampiona. Pobedom nad Boltonom od 2:0 su potpuno u igri za mesto koje vodi u Ligu šampiona. Zabeležili su petu uzastopnu pobedu, a opet se u listu strelaca upisao raspucani Papis Sise. Senegalac koji je zimus stigao iz Frajburga je bio strelac u svakoj od pomenutih pobeda i ukupno je postigao osam golova u pet mečeva! Put ka pobedi Boltonom je otvorio Hatem Ben Arfa fantastičnim golom u stilu Maradone. Uzeo je loptu na svojoj polovini i krenuo u slalom. Fenomenalnim driblinzima je nanizao četiri protivnička fudbalera i na kraju matirao i golmana za gol koji preti da postane najbolji u ovoj sezoni Premijer lige. Pobedu je overio Papis Sise pogotkom iz neposredne blizine.

Na ruku "svrakama" je išao i rezultat sa "Vajt Hart Lejna". Norič je šokirao Totenhem pobedom od 2:1 i baš im zagorčao život. "Kanarinci" su opet igrali ofanzivan fudbal i pokazali da su jedno od najprijatnijih iznenađenja Premijer lige.

Već u 13. minutu su najavili senzaciju. Pilkington je iskoristio lošu reakciju odbrane "pevaca" i posle bilijara u šesnaestercu izašao sam pred Fridela i matirao ga. Ipak, 20 minuta kasnije, domaći su uspeli da poravnaju rezultat. Luka Modrić je maestralnom asistencijom proigrao Defoa, a ovaj bocnuo loptu preko golmana Rudija. Kazna je stigla u 66. minuti kada je Benet sjajnim golom sa dvadesetak metara pocepao mrežu "pevaca".

Everton je furioznom igrom u drugom poluvremenu slomio otpor Sanderlenda i naneo mu najteži poraz od kada je na klupu crnih mačaka seo Martin O'Nil. Gaj je načeo goste posle šuta Osmana i odbijene lopte golmana Minjolea. U 75. minutu Gaj je preuzeo ulogu asistenta, a egzekutor je bio Stiven Pienar. Slavlje se još nije ni stišalo, a Lion Osman je utrostručio prednost "karamela" lepom "kiflom" sa distance. Tačku na debakl Sanderlenda je stavio Viktor Aničebe.

PREMIJER LIGA, 33. KOLO

PONEDELJAK

Everton - Sanderlend 4:0

(Gaj 52, Pienar 75, Osman 76, Aničebe 81)

Njukasl - Bolton 2:0

(Ben Arfa 73, Sise 83)

Totenhem - Norič 1:2

(Defo 33 - Pilkington 13, Benet 66)

Aston Vila - Stouk 1:1

(Vajman 32 - Hut 72)

Fulam - Čelsi (21.00)

UTORAK

Blekburn - Liverpul (21.00)

SREDA

Mančester siti - VBA (20.45)

Vigan - Mančester junajted (20.45)

Volvs - Arsenal (20.45)

KPR - Svonsi (21.00)

Tabela: Mančester junajted (-1) 79, Mančester siti (-1) 71, Arsenal (-1) 61, Totenhem 59, Njukasl 59, Čelsi (-1) 56, Everton 47, Norič 43, Liverpul (-1) 43, Sanderlend 42, Fulam (-1) 42, Stouk 42, Svonsi (-1) 39, VBA (-1) 39, Aston Vila 35 (-1), Bolton 29 (-1), KPR (-1) 28, Blekburn (-1) 28, Vigan (-1) 28, Volvs 22.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA