Podrška za košarkaše u kolicima za odlazak na Evrobasket!

Dosadašnjim zalaganjem uspeli smo da obezbedimo deo sredstava i opreme, uz podršku Paraolimpijskog komiteta Srbije obezbedićemo sredstva za kotizaciju, a ostalo nam je da obezbedimo avionske karte za 15 članova ekipe

  • 0

Srpske košarkaše očekuje u septembru Evropsko prvenstvo u Francuskoj, gde napadaju medalju. Ali, pre njih do odličja na EP pokušaće da stignu košarkaši u kolicima.

Njih očekuje takmičenje od 05. do 12. jula u Portugaliji, gde su izborili plasman, ali za sada nemaju dovoljno sredstava da odu na takmičenje.

Najbolji potez u istoriji košarkaša invalida! (VIDEO)

Reprezentativci su svojom igrom i borbenim duhom potvrdili da smo košarkaška nacija, ostvarivši niz značajnih rezultata na nekoliko međunarodnih takmičenja. Stalnom borbom i istrajnošću u bavljenju ovim atraktivnim i dinamičkim sportom postali su uzor i pozitivan primer mnogim mladim osobama, kako sa invaliditetom tako i bez njega.

Foto: Wikimedia/The U.S. Army Foto: Wikimedia/The U.S. Army

Savez košarkaša u kolicima Srbije je dobrovoljna, nevladina, nepolitička i neprofitna sportska organizacija, osnovana kao savez klubova košarkaša u kolicima Srbije i udruženja, radi organizovanog bavljenja košarkaškim sportom i ostvarivanja posebnih i zajedničkih interesa i potreba u oblasti košarke u kolicima.

- U julu mesecu, tačnije od 05. do 12. jula, organizovaće se Evropsko prvenstvo košarke u kolicima u Lisabonu (Portugal), za koje je naš Nacionalni tim ostvario rezultat i ispunio uslove, što nam daje obavezu da damo svoj maksimum u obezbeđivanju sredstava i neophodne opreme kako bismo uspeli da odemo na pomenuto takmičenje i probamo da ostvarimo najbolji rezultat.

Foto: Wikimedia/U.S. Navy Foto: Wikimedia/U.S. Navy

- Sve do sada navedeno nama daje snagu da nastavimo sa uspešnim radom, ali na žalost postoji dosta problema u obezbeđivanju elementarnih sredstava i uslova za normalan rad, te nam svaka podrška razumnih filantropa, donatora i sponzora, veoma mnogo znači - kaže predsednik saveza Mikica Budimirović i dodaje:

- Dosadašnjim zalaganjem uspeli smo da obezbedimo deo sredstava i opreme, uz podršku Paraolimpijskog komiteta Srbije obezbedićemo sredstva za kotizaciju, Košarkaški Savez Srbije obezbedio nam je deo sportske opreme (dresove i trenerke), Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja omogućilo nam je da sprovedemo pripreme košarkaša u kolicima kako bismo spremni otišli na pomenuto takmičenje. Ono što je ostalo kao značajna stavka koju bi trebalo rešiti jeste prevoz (avionske karte) za 15 članova našeg tima do Lisabona, kao i nabavka ostatka sportske opreme (patike, majice, trenerke za igru,..).

Foto: Wikimedia/Flickr/Official Navy Page Foto: Wikimedia/Flickr/Official Navy Page

Nadamo se da ćemo uspeti da animiramo ljude da nam pomognu da odemo na Evropsko prvenstvo jer sigurno nećemo razočarati našu zemlju i ljude.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA