Ovo je TAJ Rolan Garos za Noleta: Iskustva Federera i Agasija najavljuju Đokovićevu titulu!

Čini se da srpski teniser nikad bliže nije bio osvajanju tog velikog pariskog turnira

  • 2

Novak Đoković je trijumfalno započeo učešće na Rolan Garosu, turnir koji mu je u vrhu prioriteta već par godina od kako je u samom vrhu svetskog tenisa - jedini je gren slem turnir koji nije osvojio.

Na šljaci u Parizu Đoković je doživeo najbolnije poraze u karijeri - toliko je blizu bio prošle godine, u meču za anale protiv suverenog vladara ovog turnira, Rafaela Nadala. Toliko blizu, da je prilikom ceremonije dodele pehara poklekao pred emocijama zbog nezapamćene podrške koju je dobio od publike (a nije često takav odnos imao od nje prethodnih godina).

Imajući u vidu "odnos snaga" u ovoj sezoni, deluje da je za Novaka baš ovaj Rolan Garos 2015 - TAJ! I jedan interesantan podatak mogao bi da bude na strani našeg tenisera.

Naime, ovo je 11. put da Nole učestvuje na pariskom gren slemu.

Rolan Garos su iz 11. pokušaja osvajali Andre Agasi i Rodžer Federer.

Slavni Amerikanac je prvi i jedini put u Parizu podigao pehar 1999. godine, dok je to Švajcarcu to pošlo za rukom 2009.

Agasi je u finalu savladao ukrajinskog tenisera Andrija Medvedeva posle pet setova, i to nakon preokreta: 1:6, 2:6, 6:4, 6:3, 6:4.

Pre šest godina je Federer svoju jedinu titulu na Rolan Garosu osvojio lakom pobedom nad Šveđaninom Robinom Soderlingom - 6:1, 7:5(1), 6:4.

Da li će se i ove godine ponoviti istorija "11. pokušaja"?

Printskrin: atpworldtour.com Printskrin: atpworldtour.com

Đoković je po 12. put postavljen za prvog nosioca na gren slemu, a kao takav je ukupno pet puta osvajao te turnire (US open 2011, Australijan open 2012, 2013, 2015, Vimbldon 2014).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA