OPET DUPLI ARŠINI UEFA: Fejenord zbog rasizma dobio minimalnu kaznu!

Evropska kuća fudbala ponovo je pokazala da u nekim situacijama ima različite aršine kada su u pitanju prekršaji navijača

  • 7

UEFA je kaznila zbog rasizma holandski Fejenord igranjem jednog meča u Evropi bez prisustva publike, kao i novčano sa 50.000 evra.

Navijači Fejenorda su uoči utakmice Lige Evrope protiv Rome u februaru bacali petarde i flaše u istorijskom centru Rima koji su potpuno razrušili, dok su na meču u Roterdamu bacili balon u obliku banane ka tamnoputom igraču "vučice" Žervinju.

Printskrin: Youtube/7lIQMiJh9es Printskrin: Youtube/7lIQMiJh9es

Fejenord će biti kažnjen sa još jednim mečom pred praznim tribinama, ukoliko se sličan incident ponovi u naredne dve godine.

U odvojenom slučaju, Napoli će morati da igra naredni evropski meč na delimično zatvorenom stadionu, a moraće da plati i 80.000 evra zbog divljanja navijača.

Trener Bajerna Pep Gvardiola zaradio je opomenu zbog toga što je na konferenciji za novinare nosio majicu na kojoj je bila ispisana podrška istrazi koja se vodi povodom ubistva novinara na prošlogodišnjem Mundijalu u Brazilu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA