Volfsburg za 16 minuta dao 3 gola Dortmundu i uzeo istorijski kup na Klopovom oproštaju od Milionera (VIDEO)

Vukovi uspeli da savladaju Dortmund rezultatom 3:1, iako su gubili već u 5. minutu

  • 1

Samo 16 minuta trebalo je Volfsburgu da se oporavi od šoka i vodećeg gola Borusije iz Dortmunda kako bi prigrlio prvi, istorijski, kup Nemačke,a  Jirgena Klopa iz Nemačke ispratio porazom - 3:1 (3:1).

Vicešampion Nemačke je još jednom pokazao zašto su pravo otkrovenje ove sezone. Nisu Vukovi poklekli nakon tog 5. minuta i gola Obamejanga, nego su čekali svoje šanse za preokret. I dočekali su. Najpre je Luis Gustavo u 22. minutu izjednačio, Kevin de Brujne u 33. preokrenuo, da bi Bas Dost u 38. minutu krunisao svoju fenomenalnu sezonu.

Gest nemačkog kluba za poštovanje krije se na ovom dresu (FOTO)

Sezonu u kojoj je dao 19 golova, ali i sezonu koja je Jirgenu Klopu poslednja na klupi Dortmunda. Njega će, kao što znate, zameniti bivši strateg Majnca Tomas Tuhel. Nije imao tu sreću da se trofejom oprosti od fenonemalnih godina koje je proveo u Dortmundu.

Nije ni Sebastijan Kel koji je u 68. minutu izašao sa terena u Berlinu i tako završio blistavu karijeru u žutom dresu koja datira od 2001. godine. Ovu sezonu će i Kel i svi u Dortmundu želeti što pre da zaborave. U jednom momentu su mogli da ispadnu, ali su se izborili za finale Kupa posle kog su mogli i u Evropu.

Vredi pomenuti i to da su Milioneri čak tri puta tražili penal, ali se pištaljka nijednom nije začula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA