Svetski i olimpijski šampion trčao sa dve različite patike na mitingu u Judžinu (FOTO)

Miting Dijamantske lige u Judžinu počeo je u petak 29. maja

  • 1
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Svetski i olimpijski šampion Mo Farah zabeležio je najbrži rezultat u 2015. godini na mitingu Dijamantske lige u američkom gradu Judžinu, koji je počeo u petak.

Farah, koji je nakon trke bio besan jer je ista sporo započeta, kroz cilj je prošao za 26. 50.97 seukndi. Drugi i treći su bili Kenijci Pol Tanui i Žofri Kipsang.

- Trenirao sam odlično pred ovaj miting i verovao sam u pobedu, ali mi je krivo što je trka krenula sporije - rekao je Farah kom je ovo bilo četvrto najbolje vreme.

Poljak Pjotr Malakovski osvojio je prvo mesto u bacanju diksa, Amerikanac Dž Kovač u bacanju kugle, dok je Jomif Kejsela iz Etiopije bio prvi u trci na 5.000 metara.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Time je otvoren miting u Judžinu, a već drugog dana američki sprinter i olimpijski šampion Džastin Gatlin je pobedio u trci na 200 metara. kao i Denžebe Gibaba iz Etiopije na trci na 5.000 metara u ženskoj konkurenciji.

Gatlin je trku završio sa 19.68 što je najbrže vreme u svetu nakon 2013. godine i Useina Bolta, a američki atletičar je istakao da je srećan što je na pravom putu za SP u Pekingu u avgustu.

Francuz Paskal Marinot-Lagard je stazu 110m prepone istrčao za 13.06 sekundi i tako zabeležio najbrže vreme na svetu ove godine. Pobedio je olimpijskog šampiona šampiona Ariesa Merita na drugom mestu (13.12) i svetskog Davida Olivera na trećem (13.14)

Mutaz Baršim iz Katara skočio je 2.41 i bio blizu da napadne svetski rekord od 2.45, ali je morao da odustane zbog grčeva u nogama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draleRS

    31. maj 2015 | 12:53

    ko prati altetiku zna da je to bila moda 80 ih,nije prvi koji je to uradio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA