NESREĆNI PORAZ SRBIJE NA STARTU SP: Orlići promašili tri stopostotne šanse i za to su surovo kažnjeni!

Puleni Veljka Paunovića bili su puno bolji rival od Urugvaja, stvarali šanse, ali su na kraju doživeli poraz minimalnim rezultatom

  • 22

Srećo, gde si? Reprezentacija Srbije poražena je potpuno nezasluženo u svom prvom meču na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina od Urugvaja 1:0, iako su stvorili mnogo više šansi za pogodak.

Prvi nastup neke naše reprezentacije na Mundijalitu posle 28 godina ostaće nam u lošem sećanju. Izabranici Veljka Paunovića bili su mnogo bolji rival od južnoameričke selekcije, stvorili više stopostotnih šansi za pogodak i umesto da se raduju oni nisu nagrađeni ni nerešenim rezultatom.

Ipak, vremena za popravni ima, preostaju im još dve utakmice i u slučaju oba trijumfa obezbedili bi mesto u osmini finala.

Prvu priliku na utakmici propustili su srpski reprezentativci i to Ivan Šaponjić koji je dobio odličnu loptu sa desne strane, prihvatio je, ali umesto da je odloži saigraču koji mu je dolazio iza leđa, on je šutirao preko gola.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nakon toga došao je period bolje igra naših protivnika koji su kontrolisali loptu, imali veći posed, dok su naši do kraja poluvremena zapretili još samo preko Milinković-Savića koji je šutirao po sredini gola, a napadi su se uglavnom svodili na bokove gde su Živković i Gaćinović dobijali duele sa odbranom Urugvaja, ali je nedostajao završni pas.

Ništa se nije promenilo ni na startu drugog poluvremena sve do vodećeg gola Urugvajaca koji je došao kao posledica loše koordinacije u odbrani. Hteli su igrači u crvenim dresovima da naprave ofsajd zamku posle jedne dubinske lopte, ali je Mijat Gaćinović zaostao, pa je Pereira ostao sam oči u oči sa Rajkovićem i matirao ga.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Tek nakon toga si puleni Veljka Paunovića zaigrali u skladu sa svojim mogućnostima i počeli da opsedaju gol Urugvajaca. Živković je radio šta je hteo protivničkoj odbrani, nizao je igrače u nebo-plavim dresovima jednog za drugim svojim driblinzima, ali uzalud, jer njegovi saigrači to nisu uspevali da iskoriste.

Ivan Šaponjić je posle jednog njegovog pasa u prazno za delić sekunde zakasnio da ćupne loptu ispod golmana Urugvaja, a šta tek reći za priliku koju je imao Grujić. Antonov je prošao po strani i ubacio povratnu loptu na penal, a vezista Srbije ju je dočekao i šutirao kao iz topa, ali je čuvar mreže Urugvaja uspeo da odbrani.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Na kraju je još jednom Šaponjić promašio stopostotnu šansu, spojio ga je sa golom Živković, naadač Partizana je izašao sam ispred golmana južnoameričke selekcije, ali mu je previše prišao i ponovo je izgubio duel sa njim.

Posle ovog startnog poraza Orlići moraju da pobede u preostale dve utakmice protiv Meksika i Malija ne bili uspeli da prođu grupnu fazu takmičenja.  U prvom meču naše grupe Mali je savladao Meksiko 2:0.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

SRBIJA - URUGVAJ 0:1

(Pereira 57)

Srbija: Rajković, Veljković, Jovanović (od 73. Grujić), Babić, Antonov, Zdjelar (od 86. Mandić), Milinković-Savić, Maksimović, Gaćinović (od 68. Gajić), Živković, Šaponjić.

Urugvaj: Guručeaga, Suarez, Lemos, Almada, Kotunjo, Arambari, Kastro, Nandez, Stabile (od 71 Pojet), Mendez (od 46 Amaral), Pereira (od 89. Akosta).

Tabela: Mali 3, Urugvaj 3, Srbija 0, Meksiko 0.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Detlic

    31. maj 2015 | 09:58

    Srbi najcudniji iskompleksiran narod. Glavu gore momci,bice bolje ! Dobar posed,akcije sreca je falilia ali mislim da ovim pristupom mozemo da dobijemo Mali i Meksiko. Treba podrzati ove mlade momke,a ne odmah drvlje i kamenje . Posle sledece pobede verovatno ce biti komentari da smo naj naj. Sto smo kretenska nacija strasno !

  • Vladimir Grobar

    31. maj 2015 | 08:41

    Da je bilo kojim slucajem obrnuto tekst bi glasio: mudrom igrom i taktikom nasih igraca pustili smo Urugvaju da se razigra i rasiri a onda smo sacekali svoju sansu.

  • E moj ti

    31. maj 2015 | 09:12

    Šaponjic je obicno drvo,veštacka tvorevina.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA