ANA BLISTALA, PADALA I POBEDILA: Srpkinja u četvrtfinalu Rolan Garosa!

Tek treći put još od osvajanja trofeja 2008. godine u Parizu naša teniserka je izborila plasman među osam najboljih na Gren slemovima

  • 5

Ana Ivanović je u četvrtfinalu Rolan Garosa! Srpska teniserka je nastavila sa pobedama i protiv Jekatarine Makarove u osmini finala Otvorenog prvenstva Francuske, 7:5, 3:6, 6:1 bilo je za srpsku teniserku.

Tek treći put još od osvajanja Rolan Garosa 2008. godine naša teniserka je uspela da se domogne plasmana među osam najboljih teniserki na nekom Gren slem turniru, a ovo joj je bila ukupno 101. pobeda u karijeri na turnirima iz "velike četvorke".

Bilo je jasno od samog početka da će se oko svega u ovom duelu pitati srpska teniserka, bilo da su u pitanju poeni za nju ili za protivnicu. Odlično je započela meč sve dok je nije prekinula kiša posle 5. gema u prvom setu i već tada je dala naznake da je raspoložena za igru, ali se uvukla bojazan da je pauza zbog kiše ne izbaci iz ritma.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ipak, to se nije dogodilo, i kako je napravila jedan brejk u prvom setu, tako je napravila i drugi, a onda sigurnom igrom došla do vođstva od 1:0. Imala je više vinera, manje neiznuđenih grešaka i mnogo više osvojenih poena na svoj prvi servis tako da joj je zasluženo pripao.

Opuštenost na početku drugog perioda igre ju je koštala i gubitka tog seta. Odmah je izgubila svoj servis i onda je čitav set provela pokušavajući da ga povrati. Videlo se po njenim udarcima, ali i naporu koji je ulagala da joj je stalo i da je željna dobrog rezultata, a nekoliko puta je dobro isprljala kolena ne bili vratila lopticu, međutim, to joj nije pomoglo i Makarova je izjednačila u setovima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Razbesneo je takav razvoj situacije Ivanovićevu koja je još jače i riskantnije započela odlučujući set i to joj se isplatilo. Osvojila je šest gemova zaredom i došla do trijumfa. Prosto je izludela svoju protivnicu servisima, a svaki ritern je bio perfektan i pobeda nije mogla da izostane.

Njena protivnica u borbi za polufinale biće pobednica duela Svitolina - Korne, ali ako Ana bude ovako igrala teško da će bilo koja od njih dve uspeti da joj se suprotstavi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA