Odbojkaši razbesneli Nikolu Grbića: Trener Srbije žestoko kritikovao igrače!

Selektor Srbije bio je ljut posle poraza od Brazila sa 3:1 zbog pristupa koji su prikazali njegovi igrači

  • 1

Selektor reprezentacije Srbije Nikola Grbić bio je veoma ljut posle poraza svoje ekipe u Belo Horizonteu od Brazila sa 3:1, u drugoj utakmici prvog vikenda Grupe A Prve divizije Svetske lige. U prvom meču u petak Orlovi su izgubili sa 3:2, pa se iz Brazila vraćaju sa jednim osvojenim bodom.

- Potpuno pogrešan pristup utakmici, bili smo prazni, kao da nam nije drago što smo tu. Ne vidim razlog za to, pokušavao sam to da promenim. Nije bio problem u taktici da ćemo naići na reprezentacije i igrače o kojima nemamo mnogo podataka.

- Ali to ne znači da prestanemo da igramo, pogotovo u onim stvarima u kojima već vidimo šta će se dogoditi, visoke lopte, pomeren prijem ili neke stvari koje mi moramo da radimo kada je lopta u našim rukama - rekao je Grbić posle meča.

Selektor je posebno nezadovoljan kako su njegovi izabranici odigrali prva dva seta.

- U tom smislu nije mi se svidelo kako smo odigrali prva dva seta, od trećeg pa nadalje je bilo malo drugačije. Bilo je dobrih poteza, videla se veća želja i to je rezultiralo setom u našu korist, dok je jedan set bio izjednačen, imali smo šanse ali ih nismo iskoristili - dodao je bivši reprezentativac.

Grbić je rekao da mora mnogo da radi sa ekipom kako bi igra delovala uigranije.

- Imamo mnogo posla ne samo na taktici i fizičkoj pripremi i uigravanju, nego na komponenti koja je najvažnija, a to je moral. Pristup utakmici, da svi moramo, bez obzira na formu, da želimo da igramo najbolje što možemo u tom momentu i damo sve od sebe. Ako naše najbolje nije dovoljno dobro za taj momenat, u redu, ali u prva dva seta to nije bio slučaj - rekao je Grbić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • šole

    1. jun 2015 | 07:33

    Igraci ne valjaju a selektor i Italijanska svita oko njega valja. Ovo me podseca na onu pricu da nam političari valjaju ali narod ne valja. A stvarno je bio jedan od najboljih igrača odbojke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA