Grof Božović predstavljen na Marakani: U životu sam imao samo dve trenerske želje!

Novi trener crveno-belih nada se da će sa klupe ostaviti dublji trag na klupi Zvezde nego što je to uradio kao igrač

  • 21

Na stadionu Rajko Mitić promovisan je novi trener Crvene zvezde, Miodrag Grof Božović. On je stavio paraf na jednogodišnji ugovor uz mogućnost produženja i obratio se novinarima istakavši da mu je dolaskom na Markanu ispunjena velika životna želja.

- Imao sam dve želje, da budem trener Budućnosti i Crvene zvezde. Sada su mi obe ispunjene - bile su prve Božovićeve reči na Marakani.

Ovo će popularnom Grofu na biti drugi mandat na Marakani, u prvom je bio kao igrač u periodu od 1992. do 1994. godine, а nada se da će sa klupe imati više uspeha.

- Kao igrač nisam ostavio neki trag u Zvezdi, ali nadam se da kao trener hoću - istakao je novi trenen crveno-belih.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Hteo sam pola godine da napravim pauzu. Imam problema sa leđima. Sada mi je bolje, tako da nisam mogao da odbijem Crvenu zvezdu, jer mi je to bila želja.

On je istakao i zbog čega nije postao trener Zvezde pre nekoliko godina, kada su ga zvali sa Marakane.

- Potpisao sam predugovor sa Dnjeprom i tražio sam da odmorim do juna. Adžić me u međuvremenu  zvao da vodim klub dva tri meseca dok sam na odmoru, ali su mi iz Dnjepra rekli kako sada možeš da radiš, a nama si rekao da želiš odmor - otkrio je Božović, koji ističe da je delimično upoznat sa dešavanjima u JSL, ali i da je dobro što mnoge svoje igrače ne poznaje.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Nije baš da nisam totalno obavešten o ligi. Imamo 10 dana do početka priprema. Neke igrače znam, ali mislim da je vrlo dobro što mnoge od njih ne poznajem, jer će svi krenuti od nule.

Na pitanje o kondicionom treneru imao je spreman odgovor.

- Da se kolege ne naljute, ali mi treneri treba da vodimo kondiciju fudbalerima a ne atletičari. Kada neki bivši fudbaler bude brinuo o kondiciji atletičara onda ću i ja ''promeniti priču''.

Božović se osvrnuo i na detalj tokom igračke karijere kada je kupio Delije za sva vremena.

- Igrao sam derbi dva dana posle sahrane oca. Cvetković mi je rekao "Sine, jesi ti uradio sve za svog oca?" Rekao sam mu da jesam, a on meni ''sine, idi igraj''.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Za kvalitetna pojačanja je potreban novac. Danas svaki prosečni igrač vredi tri milona. Moramo da razmislimo dobro kada budemo dovodili igrače. Bolje jedan dobar, nego četiri loša. Za rad mi je potrebno oko 25 igrača - istakao je Božović.

Novi trener crveno-belih je otkrio i kako je dobio nadimak.

- Dva novinara su mi dala nadimak Grof od Montenegra, jer sam kao igrač dolazio u odelu i kravati. Verovatno zbog držanja.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Novinari su bivšeg trenera Lokomotive iz Moskve pitali i za sitauciju iz zimskog preznog roka, kada je u svoju ekipu doveo Petra Škuletića iz Partizana, za prilično veliki novac za srpske uslove.

- Mislim da je Zvezdi bilo od pomoći to sto sam odveo Škuletića iz Patizana - uz osmeh je odgovorio Grof.

Neizostavno pitanje novinara bilo je i da li su se Božovućo, do sada, javili drugari menadžeri i nudili igrače za Zvezdu.

- Od menadžera ne treba bežati. Ali, danas su svi menadžeri. I u mesaru kada uđeš kažu ti da imaju igrača za tebe. Strašan igrač, ali ne igra jer ga trener ne voli - jasan je bio Božović.

Osećate li pritisak zbog toga što su mnogi treneri u Zvezde dočekivani sa velikim očekivanjima, a odlazili su kao potrošna roba, takođe je bilo jedno od pitanja?

- Trener je potrošna roba. Ako nema rezultata mora da ide. Ne možeš promeniti upravu i igrače a ostaviti trenera - zaključio je Miodrag Grof Božović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    2. jun 2015 | 14:02

    Сваком тренеру који држи до свог реномеа је жеља да буде тренер клуба који је првак европе.

  • grobar do koske

    2. jun 2015 | 14:13

    .!. XXAAXXAA .!. Grofe moj, iz Buducnosti se ne dolazi u PROSLOST, nego obrnuto.. .!. XXAAXXAA .!.

  • Radojica

    2. jun 2015 | 14:15

    "Dobar igrac vredi tri miliona evra" a Skuletic cetiri? Neko je dobro omastio brke od transfera u Lokomotivu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA