Definitivno otkazana trka F1 u Bahreinu!

Vlasnik Formule 1 Berni Eklston bio je veliki zagovornik održavanja trke, ali je odustao od ubeđivanja timova da dođu na Bliski istok

  • 0

Velika nagrada Bahreina u Formuli 1, koja je trebalo da se vozi 22. aprila, otkazana je, jer timovi ne žele da dođu u tu bliskoistočnu zemlju, u kojoj je i dalje nestabilna politička situacija! Šefovi svih timova Formule 1 uputili su pismo čelniku takmičenja Berniju Eklstonu, ali i predstavnicima Svetske automobilske federacije (FIA) da su spremni na bojkot trke, ukoliko se donese odluka da se ona vozi.

Engleski mediji, konkretno "Gardijan", preneli su informaciju da je i sam Berni Eklston odustao od ubeđivanja ekipa da se pojave u Bahreinu.

- Neka timovi sami donesu odluku da li će se takmičiti, ili neće. Ne želimo da se mešamo u političku situaciju u Bahreinu, ali trebalo bi da budu srećni što imaju priliku da se kod njih trka Formule 1 održava - rekao je Eklston.

Velika nagrada Bahreina otkazana je i prošle sezone, takođe zbog građanskih nemira u Bahreinu.

Naredna trka Formule 1 voziće se 15. aprila u Kini, na stazi u Šangaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA