Zvezda, Partizan, KSS i ostali se ujedinili!

Srpski klubovi iz ABA lige i nacionalni Košarkaški savez tražili od čelnika regionalnog takmičenja potpunu transformaciju vlasništva lige u skladu sa zahtevom FIBA

  • 2
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Košarkaški savez Srbije i srpski klubovi učesnici regionalnog takmičenja pozvali su rukovodstvo ABA lige da transformacija takmičenja bude usklađena u skladu sa zahtevima FIBA i standardima Evrolige.

To praktično znači da KSS, Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks i Metalac insistiraju da privatnih lica nema u vlasništvu takmičenja, kako zahteva FIBA, jer bi u protivnom bili suočeni sa sankcijama, među kojima je i zabrana nastupa reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

- Srpski nacionalni košarkaški interes je nesmetano učešće reprezentativnih selekcija na svetskim i evropskim prvenstvima. Svi klubovi i nacionalni košarkaški savezi su saglasni da sve odluke usklađuju u odnosu na taj najviši srpski košarkaski interes - navodi se u saopštenju posle današnjeg sastanka u Kući košarke.

Ujedno, srpski klubovi, učesnici regionalnog takmičenja i nacionalni košarkaški savez apeluju na involivirane strane da se nastave razgovori kako bi se došlo do rešenja prihvatljivog za FIBA, klubove učesnike regionalne lige i nacionalne saveze sa prostora bivše Jugoslavije.

Printskrin: KSS Printskrin: KSS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    4. jun 2015 | 06:43

    Hvala Bogu da su se osvestili. Odličan potez i tako su odmah trebali da urade. To što su potpisivali Partizan , Metalac i Mega Leks u Ljubljani ni FIBA ni ULEB ne priznaju (80% vlasništvo klubova i 20% vlasništvo privatnih lica) samo 100% klubovi. Trebalo je ostaviti klubaštvo po strani.

  • Rale

    9. jun 2015 | 02:10

    Odlicno i neverovatno da se srpski klubovi sloze oko necega sro je normalno.Sada neka Lisac i kompanija izmisle neku drugu ovcu koja ce im napuniti dzepove. Bravo za Zvezdu Partizam Maga Leks i Metalac. Slozno na gramzivu grupu gradjana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA