"Propevao" bivši član IO FIFA: Uzeo sam mito za Mundijale 1998. i 2010. godine!

Čak Blejzer je pred američkim sudom priznao da je uzeo novac u zamenu da glasa za Francusku i Južnu Afriku prilikom izbora domaćina završnog turnira Svetskog prvenstva

  • 2

Klupko se odmotava, a ko zna šta nas očekuje do kraja kada je u pitanju istraga u vezi sa korupcijom i primanjem mita u FIFA. Bivši član Izvršnog odbora FIFA i generalni sekretar KONKAKAF-a Čak Blejzer svedočio je pred američkim federalnim sudom i priznao da je uzimao mito kako bi glasao da domaćinstvo Svetskih prvenstava 1998. i 2010. godine pripadne Francuskoj i Južnoj Africi.

Pre sudom je otpečaćen transkript Blejzerovog saslušanja  iz 2013. godine kada je priznao krivicu za reketiranje, mito i korupciju.

- Dok sam bio u FIFA i KONKAKAF između ostalog, smo ja i drugi napravili dogovor da ću ja ili neko od njih načiniti najmanje dva akta reketiranja. Između ostalog, dogovorio sam se sa drugim osobama tokom 1992. godine da prihvatimo mito prilikom glasanja za domaćina svetskog prvenstva 1998. godine - rekao je Blejzer.

Takođe on je priznao i da je godinama uzimao mito prilikom izbora emitera za utakmice Gold kupa, ali i da je sa drugima prihvatio mito da glasa za Južnu Afriku prilikom izbora domaćina Mundijala 2010. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    3. jun 2015 | 23:44

    FIFA MAFIOSI

  • Dan Dva

    4. jun 2015 | 10:41

    Niko kulturnike ne uzima mito kao NEMCI -SVABE, mene su ojadili nekoliko godina dok sam imao GRAĐEVINSKU FIRMU , stalno mi je BAULEITER pisao vise sati a za uzvrat uzimao svaki dan od 300 do 500 eura,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA