Ana Ivanović bez finala Rolan Garosa! Šafarova bolja od Srpkinje posle dva neizvesna seta! (FOTO)

Naša teniserka nije uspela da se plasira u veliko finale Rolan Garosa, pošto je Čehinja slavila sa 2:0 u setovima

  • 12

Ana Ivanović je izgubila meč polufinala Rolan Garosa protiv Čehinje Lucie Šafarove , koja je slavila sa 2:0 (7:5, 7:5).

SAFAROVA, ŠAFAROVA, ŠAFARŽOVA... Ovako se zapravo izgovara ime teniserke koja je eliminisala Anu!

Čehinja je agresivnom igrom, na koju Ivanovićeva nije imala odgovor, uspela da dođe do pobede, koja joj je obezbedila veliko finale i borbu za prvi Gren slem trofej u karijeri.

ANA: Ponosna sam! Mogu da napredujem

Naša teniserka je odlično započela prvi set. Već na startu je napravila brejk, koji je čuvala sve do trenutka kada je servirala za vođstvo. Bilo je 5:2 za Srpkinju, ali je od tada Čehinja osvojila pet uzastopnih gemova i tako je došla do prvog seta.

Pri rezultatu 5:3, Ana je servirala za set, ali je Šafarova uspela da npravi brejk, a potom i izjednači rezultat. Ivanovićeva je i u narednom servis gemu izgubila svoj servis, i Šafarova potom bez problema osigurala brejk i došla do vođstva od 1:0, posle 7:5 u prvom setu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ana, koja je u početku igrala agresivno, čiji su udarci bili nepogrešivi, u završnici prvog seta je počela da greši. Sa druge strane, Čehinja je podigla samopouzdanje, počela agresivno da udara lopticu i pogađa neverovatne poene.

Ivanovićeva je dobro započela drugi set i delovalo je kao da je ostavila iza sebe prvi set, u kome je propustila veliko vođstvo. Osvojila je bez problema svoj gem, a u prvom servis gemu protivnice imala je dve brejk šanse.

Ipak, nije uspela da ih iskoristi, iako je Šafarova i na startu drugog seta pokazala nesigurnost kakvu smo videli i na početku prvog seta.

Za koga je navijala ljubavnica francuskog predsednika na meču Ivanović - Šafarova? (FOTO)

Čehinja je ubrzo prebrodila kraću krizu i uspela je da vrati igru kojom je došla do velikog preokreta u prvom setu. Agresivno je udarala loptice, dobro je služio servis a naročito forhend, koji je njeno najjače oružje.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ana se nije predavala, osvajala je svoje servis gemove, pretila je Šafarovoj, čiji su servis gemovi bili neizvesni i u kojima je bilo po nekoliko izjednačenja.

Ipak, nije uspevala da dođe do brejk šansi sve do trenutka kada je Šafarova, pri rezultatu 5:4, servirala za meč.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Usledio neverovatan gem na servis Čehinje za plasman u veliko finale! Šafarova je došla do meč lopte, ali nije uspela da je iskoristi. Ana je kasnije propustila tri brejk šanse, ali je četvrtu uspela da iskoristi i da se vrati u igru i izjednači na 5:5 u drugom setu.

Ipak, naredni gem na svoj servis Ana je veoma loše odgirala, Šafarova je napravila brejk i ponovo je dobila priliku da servira za plasman u finale.

Drugu priliku Čehinja nije propustila. Došla je do 40:15 i dve meč lopte. Prvu je Ana spasila, ali je Šafarova drugu realizovala za 7:5 u drugom setu, čime je ostvarila najveći uspeh u karijeri

Printskrin: Rolandgarros.com Printskrin: Rolandgarros.com

Šafarova je posle lošeg početka na samom startu meča podigla nivo svoje igre, što se može videti i po statistici, koja pokazuje da je bila dominantnija i bolja teniserka na terenu.

Čehinja je osvojila 14 poena više od Ivanovićeve. Imala je 11 vinera više, i napravila je četiri neiznuđene greške manje. Možda i ključni statistički podatak jeste procenat realizovanih brejk prilika. Ana je uspela da napravi brejk iz dve od 10 prilika, dok je uspešnost Šafarove bila čak 57%, napravila je četiri brejka od sedam prikika. Ono što je najvažnije po nju, pravila ih je u ključnim trenucima meča.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ovo je Šafarovoj najbolji rezultat u karijeri, a protivnica u velikom finalu biće joj pobednica meča Serena Vilijams - Timea Baščinski.

Na tribinama Filip Šatrijea ponovo je bio i Bastijan Švajnštajger, dečko Ane Ivanović. Ipak, ovoga puta njegova podrška nije pomogla Ani, koja je previše grešila, naročito u ključnim trenucima meča.

Tu je Švajni, opet u crnom! Izazvao ludnicu pred meč Ivanovićeve! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Šafarova je posle ovog meča povela sa 6:3 u međusobnim duelima protiv Ivanovićeve. Upravo je Čehinja i prethodne godine izbacila našu teniserku iz daljeg takmičenja na Rolan Garosu, u meču 3. kola.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravda

    4. jun 2015 | 16:52

    Zanimljivo , da je rezultat 5-2 skoro po pravilu, poguban za nase teniserke!Protivnice nista ne moraju da cine, ove nase nadju same nacin da se samopobede!

  • Dr. za rock and roll

    4. jun 2015 | 16:27

    Od 5-2 gubi 7-5. Nazalost ana ja nemam te nerve da gledam to. Srecno

  • Real

    4. jun 2015 | 16:24

    To joj je maksimum,koliko nam god bila draga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA