SPREMA DOMINACIJU: Marka Huka trenira čovek koji je stvorio 11 svetskih šampiona! (FOTO)

Nemački bokser poreklom iz Novog Pazara angažovao je legendarnog Dona Hausa za svog novog trenera

  • 6

Svetski šampion Marko Huk ima novog trenera i to ne bilo koga već čuvenog Dona Hausa, čoveka koji je trenirao čak 11 svetskih šampiona, a dogovor o saradnji je pao pre nekoliko meseci u Las Vegasu, a nemački bokser poreklom iz Novog Pazara veoma je srećan zato što će raditi sa legendarnim trenerom.

- Posle dugog i detaljnog razmišljanja odlučio sam da započnem saradnju sa Donom Hausom. Odradili smo nekoliko treninga prošle godine za vreme WBO konvencije u Las Vegasu. Ddmah sam shvatio da se radi o čoveku punom iskustva. Poslednji bokser koga je doveo do titule šampiona sveta u teškoj kategoriji bio je Berman Stivern u WBC federaciji. Stoga sam zaključio da zna kako biti uspešan u velikim divizijama - rekao je prvak sveta u kruzer kategoriji federacije WBO.

Foto: Promo Foto: Promo

Huk je ostao bez svog trenera Ulija Vegnera sa kojim je radio prethodnih 10 godina i koji ga je doveo do mesta gde je sad, nakon što je odlučio da promeni promotera, pa je tako stara promoterska kuća zabranila nemačkom treneru da nastavi da trenira njihovog bivšeg štićenika.

Od tada se bokserska javnost pitala ko će preuzeti brigu o jednom od najboljih i najperspektivnijih boksera sveta, a izbog je pao na 54-godišnjeg Amerikanca. Svestan je Huk da će morati da promeni nekoliko stvari u svom radu, jer se evropski i američki treneri razlikuju.

Foto: Promo Foto: Promo

- Evropski i američki treneri se razliku u svom pristupu boksu, ali ja to ne vidim kao problem. Naprotiv, mislim da će me to učiniti jačim - rekao je Huk, dok je njegov novi mentor imao samo reči hvale za svog učenika.

- Marko je pravi borac koji me nije ubedio samo svojom snagom, već i izdržljivošću tokom naših nekoliko prvih treninga. Već je pun iskustva, ali video sam u njemu još neki neiskorišćeni potencijal. Narednih nedelja radićemo na nekim novim stvarima i suguran sam da ćemo zajedno zavladati bokserskim svetom - rekao je Haus.

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA