VREME JE ZA NOVI KORAK KA TROFEJU: Đoković protiv Marija u polufinalu Rolan Garosa!

Srpski teniser od 16 časova igra protiv Britanca u borbi za mesto u nedeljnom finalu Otvorenog prvenstva Francuske

  • 5

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković i Britanac Endi Mari sastaju se u polufinalu Rolan Garosa. Njihov duel na centralnom terenu Filip Šatrije počinje oko 16 sati, nakon meča između Žoa-Vilfreda Conge i Stanislasa Vavrinke.

- Mari je unapredio igru na šljaci, bolje se kreće, dobro servira, a uvek je posedovao osećaj i njegovi udarci sa osnovne linije su među najboljima u tenisu. Veoma je talentovan, takođe je i veliki borac i neko ko ima iskustva u velikim mečevima - rekao je Ðoković.

Ðoković u meč ulazi posle fenomenalne pobede nad devetostrukim osvajačem Otvorenog prvenstva Francuske Rafaelom Nadalom 3:0, dok je Mari bio bolji od Davida Ferera sa 3:1.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ðoković igra vrhunski tenis, a posebno je bila impresivna njegova pobeda nad Nadalom u tri seta. Objektivno, on je najbolji teniser sveta i svestan sam da će biti izuzetno teško da ga pobedim. Ipak, i ja igram dobar tenis i fizički se osećam odlično. Poslednjih nekoliko nedelja igram sa dosta samopozdanja, što mi znači uoči ovog duela - rekao je Mari.

Ðokoviću i Mareju to će biti 27. međusobni susret, a Ðoković vodi sa 18:8, uključujući sedam pobeda u nizu.

Ðokoviću nedostaje jedino trofej u Parizu, kako bi kompletirao sva četiri Gren slema, čime bi postao osmi teniser u istoriji kome je to uspelo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milojko

    5. jun 2015 | 06:55

    Ajmo nole zgazi i ovoga!!!!!

  • Dejan

    5. jun 2015 | 08:54

    Novi ali teži korak ka trofeju ... A ako u finalu bude Vavrinka, onda će nam četvrtfinale posle ova dva tenisera izgledati kao kvalifikacioni meč za glavni žreb

  • kamy

    5. jun 2015 | 11:55

    Nole care bar 3:1 ako moze da bismo duze uzivali u igri, nemoj bas sa nulom. Bodrimo te!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA