Golden Stejt poveo u finalu posle produžetka, Lebron promašio šut za pobedu! (FOTO) (VIDEO)

Ekipa iz Ouklenda pobedila je Klivlend na svom parketu sa 108:100 i povela je sa 1:0 u velikom NBA finalu

  • 0

Košarkaši Golden Stejta pobedili su Klivlend sa 108:100 posle produžetka u prvoj utakmici velikog NBA finala. Ekipa iz Ouklenda je slomila Kavalirse u dodatnih pet minuta i nije dozvolila brejk već na startu serije.

Prva utakmica velikog finala donela je spektakl kakav su ljubitelji košarke širom sveta i očekivali. Veliki okršaj Karija i Tompsona sa jedne i Lebrona Džejmsa sa druge, pripao je dvojcu Ratnika. Iako je Džejms sam postigao samo tri poena manje od Tompsona i Karija zajedno, njegova ekipa je izgubila u Orakl areni.

Lebron Džejms je odigrao neverovatnu utakmicu, postgao je 44 poena i postavio je novi lični rekord u NBA finalima, ali je propustio priliku da u poslednjem napadu regularnog dela utakmice, pri rezultatu 98:98 donese svojoj ekipi pobedu. ''Kralj'' je promašio šut u poslednjim sekundama utakmice, a ni odbitak posle njegovog šuta nije uspeo da realizuje Iman Šampert, koji je pokušao iz veoma teške pozicije da postigne koš uz zvuk sirene. Bio je blizu, ali lopta nije prošla kroz mrežicu, pa se ušlo u produžetke.

Goste je propuštena prilika za pobedu potpuno slomila, nisu uspeli da postignu koš gotovo čitavih pet minuta, sve dok Lebron nije postigao dva poena u poslednjem napadu, što su bili i jedini poeni Kavalirsa u produžetku. Ni domaći košarkaši nisu briljirali u dodatnih pet minuta, ali su precizna izvođenja slobodnih bacanja, koja su tokom cele utakmice pogađali u neverovatnih 90% (20/22), i jedna trojka Harisona Barnsa bili dovoljni da postignu 10 poena i dođu do pobede.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ono što je Dejvida Blata i navijače Klivlenda zabrinulo više od poraza u prvoj utakmici jeste povreda Kajrija Irvinga u produžetku. Samo što se oporavio od povrede, plejmejker Kavsa će verovatno ponovo na neplanirano odsustvo, pošto je šepajući napustio parket u produžetku u produžetku.

Irving je je odigrao sjajan meč. Postigao je 23 poena, imao je 7 skokova i šest asistencija, ali je dao neverovatan doprinos u odbrani sa četiri ukradene lopte i dve blokade. Upravo je njegova blokada nad Stefom Karijem u poslednjem minutu regularnog dela meča donela Klivlendu mogućnost da ima šut za pobedu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Stef Kari je predvodio ratnike sa 26 postignutih poena, pratio ga je Klej Tompson sa 21 poenom, a izuzetno zapaženu rolu imao je i Andre Iguadala sa 15 poena.

U redovima gostiju najbolji je bio Lebron Džejms sa 44 poena, pratio ga je Irving sa 23, a 16 je dodao Timofej Mozgov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA