Tomić i Ćirić složni: Partizan ide u finale! Krupniković: Neka bude 1:1

Nekadašnji asovi "crno-belih" prognoziraju pobedu od 3:0, Tomić i strelce: Babovića, Ilića i Lazara Markovića, dok bivša Zvezdina "desetka" veruje u siguran prolaz u finale

  • 0

Nekadašnji fudbaleri Partizana, Dragan Ćirić i Ivan Tomić, kao i prvotimac Crvene zvezde Nebojša Krupniković, bili su akteri brojnih derbija, između ostalih i onih koji su odlučivali o pobedniku Kupa. Sva trojica su učestvovali u preokretu "crno-belih" u polufinalu 1994. kada je Partizan u Humskoj (3:1) nadoknadio minus iz prve utakmice (0:1), ali su i zajedno gledali kako Zvezda podiže trofej na stadionu "crno-belih" 1996. (3:0, 3:1 za "crveno-bele" u finalu).

- Partizan može da stigne prednost, jer je kvalitet na njegovoj strani. Verujem u pobedu od 3:0 - rekao je za Telegraf.rs Dragan Ćirić, jedan od ljubimaca Grobara sredinom devedesetih godina prošlog veka.

Bivši as i sportski direktor "crno-belih" Ivan Tomić smatra da je najvažnije da Partizan postavkom na terenu ne dozvoli Crvenoj zvezdi da drži loptu u nogama i "krade vreme", s obzirom da brani 2:0.

- Verujem u bivši klub. Partizan ima bolju ekipu, i ne sumnjam da će dobrom postavkom na terenu biti dominantni od samog starta. Najvažnijne je da ne dozvole Zvezdi da drži previše loptu u posedu, jer će to rivalu odgovarati. Ako bih morao da prognoziram, očekujem pobedu od 3:0, golovima Babovića, Saše Ilića, ako bude igrao, i malog Lazara Markovića - poručio je Ivan Tomić.

Sa druge strane, legendarna "desetka" "crveno-belih" Nebojša Krupniković smatra da Zvezda ima i tim i igru i rezultat za plasman u finale.

- Zvezda zaista ima odličan rezultat iz prvog meča i on joj je najveći oslonac. Zahvalujući njemu, svi igrači ulaze ohrabreni u revanš meč. Nekima od njih je prvi meč bio prvi večiti derbi, zato je bila razumljiva i mala trema i nervoza, pa će im danas verovatno biti lakše. Samo pametnom igrom mogu da sačuvaju prednost i odu u finale.

Da li ta pametna igra podrazumeva striktnu defanzivu ili juriš na davanje gola koji bi završio posao?

- Ne bih da se mešam Prosinečkom u taktiku, ali sigurno je da rešenja nisu ni totalna defanziva, ni totalna ofanziva. Ako Zvezda da jedan gol, mislim da ima siguran plasman u finale. S druge strane, Partizan postigne "gol na vreme", svašta se može očekivati. Ako moram da prognoziram rezultat, neka bude 1:1 - optimista je Nebojša Krupniković, strelac nekoliko fenomenalnoh pogodaka u susretima sa večitim rivalom.

(A. Grujić / A. Gligorić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA