Premijer liga udarila šamar svim sponzorima sveta!

Spremite se za istoriju! Premijer liga je potpisala istorijski ugovor po kome će zarađivati neverovatnih 1,8 milijardi funti godišnje od TV prava samo na domaćem tržištu i više je neće sponzorisati "Barklajs"

  • 1

Ogroman šok se sprema ljubiteljima Premijer lige! Najjači rang takmičenja u Engleskoj i jedna od tri najbolje evropske lige je nekoliko meseci posle potpisivanja najbogatijeg televizijskog ugovora u istoriji, vrednog čak 1,8 milijardi funti godišnje i to samo na domaćem tržištu, odlučila da ukine postojanje generlanog sponzora lige.

Svi poznavaoci fudbala znaju da se do sada zvanično šampionat Engleske zbog sponzora zvao "Barklajs Premijer liga" po velikoj banci koja je više od decenije bila glavni sponzor ovog takmičenja, ali to će se promeniti od sezone 2016/2017.

Premijer liga logo

Aktuelni ugovor između Premijer lige i Barklajsa bio je vredan 120 miliona funti na tr godine, a ističe u junu 2016. godine, no čelnici lige su odlučili da ga ne produže i samim time donesu ogromne promene kada su u pitanju marketing i fudbal.

Mnogi ekonomski stručnjaci smatraju da je ovo potez kojim je Premijer liga krenula ka pravljenju jednog od najvećih globalnih brendova baš kao što su NBA ili NFL koje takođe nemaju potrebu za generalnim sponzorom. Prema nekim procenama smatra se da bi komercijalni prihodi koje će posle ovoga liga imati mogli da premaše one koje je donosio generalni sponzor, jer nema više nikakvih ograničenja za reklamiranje drugih.

Premijer liga Engleske je pokrenuta 1992. godine i samo u prvoj sezoni nije imala generalnog sponzora, kasnije je to postala pivara "Karling", a nakon toga 2001. godine je to postala banka Barklajs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA