FIFA skandal drma i Južnu Ameriku!

Predsednik Bolivije tražio da policija privede i ispita predsednika tamošnjeg Fudbalskog saveza zbog skandala koji je potresao Međunarodnu fudbalsku organizaciju

  • 0

Bolivijska policija privela je jutros predsednika Fudbalske federacije Bolivije Karlosa Čaveza u okviru široke istrage koja se zbog korupcije vodi protiv FIFA.

Čavez je posle kratkog boravka u pritvoru pušten, jer policija nije imala naliog za njegovo hapšenje, rekao je advokat Bolivijske federacije Herhes Hustinijano, a prenosi agencija AP.

Čaveza je policija zaustavila na aeriodromu kada je pokušao da otputuje u Paragvaj, kako bi prisustvovao sastanku KONKAKAF-a. Njemu je posle kraćeg zadržavanja dozvoljeno da uđe u avion i otputuje za Asunsion.

Predsednik Bolivije Evo Morales naložio je da se Čavez i ostali zvaničnici bolivijskog fuidbala ispitaju u vezi skandala koji je izbio u FIFA.

Sedmorica visokih zvaničnika FIFA uhapšena su prošle nedelje u Cirihu pod optužbom za korupciju, na zahtev američkih vlasti za izrucenje, da bi predsednik FIFA Sep Blater samo dva dana posle rezibora podneo ostavku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA