JUVE ILI BARSA? Jedno je sigurno, večeras će se pisati istorija!

Juventus je izgubio tri poslednja finala koja je igrao, a Barselona pobedila u sva tri poslednja. Hoće li se ponoviti 1994. godina ili će Mesi postati prvi igrač koji je dao gol u tri finala? Saznaćemo za manje od 12 sati

  • 8

Kucnuo je čas odluke u Berlinu! Evropa će u subotu uveče dobiti novog fudbalskog vladara - Barselonu po peti ili Juventus po treći put.

Ne postoji nijedan poznavalac fudbala na planeti koji na pitanje ko je u prednosti neće reći Barselona. Dovoljno je samo pogledati golgeterski učinak Mesija, Nejmara i Suareza (120 golova), ali opet, Juventus je iz Italije, a onda je sve moguće.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

I tradicija je veoma zanimljiva - Barselona je do sada pet puta igrala u finalu i dobila je četiri, od čega tri u poslednjih devet godina (2006, 2009, 2011), ali je to jedno izgubila baš od Italijana, od Savićevićevog Milana 1994.

Sa druge strane, Juventus je pet puta gubio u finalima, tri poslednja puta su poraženi, od Dortmunda (1997), Real Madrida (1998) i Milana (2003). Da li je vreme da se Staroj dami vrati za Ridlove golove u Minhenu, Mijatovićevu majstoriju u Amsterdamu ili penal dramu sa Milanom na Old Trafordu?

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Da li će Pirlo, Bufon i Barzalji ponovo da se raduju na Olimpijskom stadionu u Berlinu, kao sa Italijom 2006. ili će Mesi postati prvi čovek koji je bio strelac u tri finala. Da li će se Ćavi od Barse oprostiti u velikom stilu?

- Finale je uvek otvoreno, šanse su 50:50, Juventus je šampion Italije, kvalitet je dokazao eliminacijom Reala u polufinalu. Očekujem tešku utakmicu, neizvesnu, ali verujem u svoj tim - poručio je trener Barselone Luis Enrike, koji kao igrač nije podigao "ušati trofej" i sada želi to da uradi kao trener.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, često osporavani Masimiljano Alegri ulogu favorita prepušta Kataloncima.

- Jasno je da je Barselona favorit, kao što bi bila protiv bilo kojeg drugog tima. Pokušaćemo da im pariramo, da probamo da pronađemo slabu tačku. Mislim da to nije nemoguće - poručio je Alegri.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Barselona je kompletna, rovit je samo Inijesta, ali biće spreman, dok će Juventus nastupiti bez Kjelinija i odavno povređenog Kaseresa.

Odluka pada večeras - od 20.45 na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA