ĐOKOVIĆ: Najteži meč na turniru je protiv Marija!

Srpski teniser ishvalio škotskog tenisera nakon polufinala Rolan Garosa

  • 5

Bilo je teško, ali je prvi teniser sveta Novak Ðoković uspeo posla dva dana da se plasira u finale Rolan Garosa.

Ðoković će posle pobede nad Britancem Endijem Marijem sa 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1 igrati u finalu za prvu titulu, jedinu koja mu nedostaje u gren slem kolekciji.

ZATO JE NOVAK PSOVAO: Ovaj Marijev pokret je izluđivao Đokovića tokom meča! (VIDEO)

- Odigrao sam najteži meč na turniru, a sa Marijem je uvek velika borba i neizvesnost. Mislio sam da bih mogao da završim posao u tri seta, imao dosta prilika, ali je Endi igrao fantastično i odveo meč u pet setova. U odlučujućim momentima uspostavio sam kontrolu i staloženo završio duel - rekao je Ðoković posle meča.

Razočarani Mari odgovorio na pitanje: Šta misliš zašto je Đoković tražio pomoć lekara?

Ðoković i Sten Vavrinka do sada su se sastajali 20 puta, a trenutni skor je 17:3 u korist srpskog tenisera.

- Vavrinka je nezgodan protivnik i osvajanje gren slema je san svakog igrača. Igraće prvi put u Parizu u finalu, dok je moje treće, ali da bih pobedio moraću da budem strpljiv i defanzivnom na visokom nivou. Nadam se da ću se pripremiti što bolje.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima trijumfi nad Marijem, ali i Rafaelom Nadalom u četvrfinalu, mnogo će mu značiti na psihičkom planu.

- Igrao sam protiv dvojice najtežih tenisera na ovoj podlozi i uspeo sam da slavim. Odigrao sam odlično do polufinala bez izgubljenog seta, vodio i protiv Mareja 2:0, ali normalno da će biti neizvesnosti kada se sastanete sa tako kvalitetnim igračem - zaključio je Ðoković.

Finale Rolan Garosa između Ðokovića i Vavrinke na programu je u nedelju od 15 sati.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    6. jun 2015 | 16:44

    Omaž svim domaćim izdajnicima koji navijaju protiv Novaka...BRAVO SRBINE BRAVO MAJSTORE tvoju veličinu ćemo sagledati i nje biti svjesni kad okačiš reket o klin...HVALA NA SVIM TRENUTCIMA RADOSTI...NOLE VJECITI SAMPION...!!!

  • Zaki

    6. jun 2015 | 19:42

    Nole sigurno ima da ga seta sto vise i tako wawrinkine sanse bice male jer tada najvise gresi hajde Nole svi ocekujemo tvoju pobedu bez obzira sto zivimo u Lausanne samo za tebe navijamo i uvek je tako daj mu lekciju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA